DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. februārī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Pēc Ukrainas puses lūguma atsākas adījumu akcija – karavīriem frontē nepieciešamas zeķes, cimdi, šalles, cepures

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Latvijas Pasts sadarbībā ar biedrībām Mēs Iecavai un Tavi draugi sāk jau trešo adījumu akciju Ukrainas atbalstam, no 2023.gada 6.februāra līdz 17.martam bez maksas tālākai nosūtīšanai pieņemot ziedotos adījumus pasta nodaļās visā valstī. Akcija atsākas pēc Ukrainas puses lūguma, jo karavīriem frontē nepieciešamas siltas zeķes, cimdi, šalles un cepures. Saziedotie adījumi sadarbībā ar biedrību Tavi draugi tiks nogādāti Ukrainā.

Akcija Adījumi Ukrainas atbalstam atsākas pēc Ukrainas puses lūguma – patlaban īpaši svarīgi ir palīdzēt noturēties un saglabāt pozīcijas karavīriem frontē, tāpēc šajā akcijas kārtā īpaši tiek aicināts adīt zeķes, cimdus, šalles, cepures tieši pieaugušajiem.

Biedrības Tavi draugi pārstāve Beāte Bēvalde informē: “Aizvadītā gada rudenī un ziemā mūsu noliktava Ventspils ielā 50, Rīgā, kļuva par sava veida tranzīta punktu tūkstošiem adījumu no visas Latvijas ceļā uz Ukrainu, kur tos nogādājām ar biedrības kravām vai citu organizāciju palīdzību. Noslēdzot iepriekšējo akciju, bijām laimīgi, pateicīgi un priecīgi par nosūtīto apjomu. Taču pašlaik mūsu prieks par padarīto mijas ar skumjām, jo saņemam arvien jaunus pieprasījumus pēc adījumiem, bet saprotam, ka mūsu noliktavā vairs nav nedz adījumu, ko nosūtīt karavīriem frontē, nedz adījumu, ko nogādāt uz pierobežu, ukraiņus sagaidot. Tāpēc saucam! Saucam skaļi ­– turpiniet adīt! Mēs turpināsim izpildīt pieprasījumus un nogādāt adījumus Ukrainā!”


“Ticam, ka visas čaklās adītājas janvārī ir adījušas un krājušas savus darbus, lai trešajā akcijas posmā tos nosūtītu kā palīdzību uz Ukrainu. Šāda iespēja ir tagad, jo  Latvijas Pasta nodaļas visā Latvijā ir atvērtas bezmaksas sūtījumiem. 
Patlaban kaujas Ukrainā ir ļoti intensīvas, un mūsu kopīgais uzdevums ir nodrošināt palīdzību iespējami daudzām kaujas vienībām visā frontes līnijas garumā. Vēl joprojām noderēs muguru sildītāji, īpašās pogājamās zeķes ievainotajiem, karavīru cimdi un, protams, zeķes. Neaizmirsīsim par Ukrainas armijas sievietēm un paramediķiem. Likās, ka esam saadījušas tik daudz, taču vajag vēl vairāk, un tieši šobrīd,” aicina biedrības Mēs Iecavai pārstāve Lauma Neimane.

Akcijā Ukrainas atbalstam var iesaistīties ikviens, no 2023.gada 6.februāra līdz 17.martam nododot adījumus jebkurā Latvijas Pasta nodaļā visā valstī, kur tos bez maksas pieņems tālākai nosūtīšanai. Latvijas Pasts akcijā ziedotos adījumus nogādās biedrībai Tavi draugi Rīgā, Ventspils ielā 50, no kurienes tos transportēs uz Ukrainu. Uz paciņas ar pasta nodaļā nododamo adījumu jānorāda: Akcija Adījumi, EKSPRESPASTS, Ziemeļu iela 10, Mārupes novads.

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā norisinājušās jau divas adījumu akcijas Ukrainas atbalstam. Pēdējā no tām sākās 2022.gada septembrī un noslēdzās gada beigās, aicinot ziedot visdažādākā veida un izmēra rokdarbus, kas nepieciešami gan Ukrainas karavīriem frontē, gan mierīgajiem iedzīvotājiem izpostītajās pilsētās un citās apdzīvotās vietās, gan kara bēgļiem. Latvijas iedzīvotāji akcijas laikā ziedoja un pasta nodaļās nodeva 5100 kilogramu adījumu.

Liels paldies ikvienam, kurš iesaistās un iesaistīsies akcijā Adījumi Ukrainas atbalstam!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI