DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. februārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija aizdomās par zādzībām no īpašumiem Zemgalē aiztur divus vīriešus

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā nedēļā Valsts policijā tika saņemta informācija par zādzībām no mājokļiem Dobelē un Tukumā, pēc kā likumsargi nekavējoties uzsāka vainīgo personu meklēšanu un aizturēja viņus tajā pašā dienā. Šobrīd viņiem piemērots bargākais drošības līdzeklis – apcietinājums.

25.janvārī Valsts policijā tika saņemta informācija par zādzībām no mājokļiem Dobelē un Tukumā. Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Rietumzemgales iecirkņa amatpersonas sadarbībā ar Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja amatpersonām noskaidroja iespējamās vainīgās personas un tajā pašā dienā viņus aizturēja Tukumā.

Valsts policijā par notikušo tika uzsākti divi kriminālprocesi un noskaidrots, ka personas, iekļūstot īpašumos caur logu, nozagušas dažādas mantas – juvelierizstrādājumus, planšetdatoru un naudu. Mantas daļēji ir atgūtas un tiks atdotas īpašniekiem.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Rietumzemgales iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas amatpersonas piektdien, 27.janvārī lūdza tiesai piemērot vīriešiem drošības līdzekļus – apcietinājumu. Abi vīrieši ir no Latgales reģiona un jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par mantiska rakstura noziedzīgiem nodarījumiem. Šobrīd tiek pārbaudīta vīriešu saistība ar citiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Valsts policija turpina izmeklēšanu uzsāktajos kriminālprocesos.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Tāpat Valsts policija vērš uzmanību uz mājokļa drošību – labas attiecības ar kaimiņiem, kuri ziņo, ja īpašumā notiek aizdomīgas darbības, videonovērošanas kameras, kustību sensori un sargsuns, kurš aizbiedēs nevēlamus viesus.

Ja ir iespēja mājoklī ierīkot signalizāciju, tai ir jābūt aktivizētai stāvos, kuros neatrodaties. Tendence liecina, ka zādzības tiek izdarītas arī brīžos, kad saimnieki ir pārradušies mājās un atslēguši drošības sistēmu. Zagļi var iekļūt pirmajā stāvā, piemēram, uzlaužot durvis, kamēr ģimene uzturas otrajā stāvā, vai arī otrādi – kamēr saimnieki atrodas pirmajā stāvā, iekļūt otrajā stāvā, atspiežot logus. Šo zādzību izdarīšanas laikā, īpašnieki mājās neatradās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI