DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. janvārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministre tiksies ar Francijas vēstnieci Latvijā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 1. februārī, aizsardzības ministre Ināra Mūrniece tiksies ar Francijas vēstnieci Latvijā Aurēliju Ruajē-Guēnu (Aurélie Royet-Gounin), lai pārrunātu abu valstu divpusējās sadarbības aktualitātes, prioritātes reģionālās stratēģiskās vides attīstībā un hibrīdapdraudējumu jomā.

Tāpat amatpersonas apspriedīs šī brīža situāciju Ukrainā, tostarp iespējas attīstīt un turpināt sniegt atbalstu Ukrainas bruņotajiem spēkiem, kā arī šovasar gaidāmā NATO samita Viļņā aktualitātes.

Francija regulāri piedalās NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā, rotācijas kārtībā nodrošinot pastāvīgu vienību klātbūtni Baltijas reģionā.

2017. gada 7. februārī Parīzē tika parakstīta Latvijas un Francijas starpvaldību vienošanās aizsardzības jomā, paredzot attīstīt divpusējās attiecības starp Latvijas un Francijas Aizsardzības ministrijām un bruņotajiem spēkiem tādās jomās kā drošības un aizsardzības koncepciju izstrāde, stratēģiskā komunikācija, aizsardzības un plānošanas politika, kiberaizsardzība, militārās informācijas un komunikācijas sistēmas un ar to saistītās tehnoloģijas, militārās mācības, iniciatīvas bruņojuma un militārā ekipējuma jomā, kara medicīna, kā arī valodu apmācība.

Francija ir viena no pirmajām valstīm, ar kuru Aizsardzības ministrija uzsāka sadarbību, un Francijas aizsardzības ministrs Pjērs Žoks (Pierre Joxe) bija viens no pirmajiem ārvalstu aizsardzības ministriem, kurš apmeklēja Latviju jau 1993. gada janvārī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI