DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. janvārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kariņš ar Dombrovski pārrunā budžeta prioritātes, atbalstu Ukrainai un ES ekonomikas attīstību

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš šodien, 27. janvārī, tikās ar Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājas izpildvietnieku, tirdzniecības komisāru Valdi Dombrovski.

Tikšanās laikā Ministru prezidents Krišjānis Kariņš iepazīstināja V. Dombrovski ar jaunās valdības prioritātēm, kuras galvenais mērķis ir panākt plašu ekonomikas transformāciju. Tas atspoguļojas arī 2023. gada valsts budžeta projektā, kura veidošanas gaitā panākta vienošanās par papildu finansējuma novirzīšanu aizsardzībai, iekšējai drošībai, veselības aprūpei un izglītībai un zinātnei.

Ministru prezidents ar EK priekšsēdētājas izpildvietnieku pārrunāja ES sniegto atbalstu Ukrainai, tostarp pēdējo EK lēmumu par 18 miljardu eiro liela atbalsta sniegšanu. K. Kariņš pateicās Eiropas Komisijai un īpaši V. Dombrovskim par finansiālā atbalsta mobilizēšanu Ukrainai, kas veicinās kopīgā mērķa īstenošanu – Ukrainas uzvaru karā pret agresorvalsti Krieviju.

Abas amatpersonas pārrunāja arī ES ekonomikas attīstības prognozes 2023. gadā, ņemot vērā, ka Krievija turpina īstenot karu pret Ukrainu un tas ietekmē pasaules ekonomiku. Tāpat tika pārrunātas ES un ASV ekonomiskās attiecības apstākļos, kad ASV īsteno pašmāju ekonomikas atbalsta pasākumus, un  iespējamā ES reakcija, turpinot uz sadarbību vērstās attiecības ar ASV.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI