DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. janvārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Pārrunā karā cietušo ukraiņu ārstēšanu Latvijā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Veselības ministre Līga Meņģelsone ceturtdien, 26. janvārī, tikās ar mikroķirurgiem Olafu Libermani un Mārtiņu Malzubri, lai pārrunātu atbalsta sniegšanu karā cietušajiem Ukrainas karavīriem slimnīcās Latvijā rekonstruktīvās ķirurģijas saņemšanai.

“Latvija ir un būs atbalsts Ukrainas tautai. Jau pašlaik Latvija veselības aprūpes iestādes sadarbības līguma ietvaros sniedz atbalstu karā cietušajiem ukraiņiem. Uzklausot mikroķirurgu ieteikumus, pārrunāšu iespējas pilnveidot palīdzības sniegšanu mūsu stacionāros un rehabilitācijas iestādēs,” atzina veselības ministre Līga Meņģelsone, uzsverot, ka palīdzībai jābūt koordinētai un saskaņotai ar Ukrainas Veselības un Aizsardzības ministrijām.

2022. gadā Latvijā kopumā nogādāti un veselības aprūpes pakalpojumus Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) un Nacionālajā rehabilitācijas centrā (NRC) “Vaivari” saņēmuši 130 karā cietušie Ukrainas karavīri.

RAKUS 43 ievainotie saņēmuši izmeklējumus, speciālistu  konsultācijas, veiktas ķirurģiskas operācijas, pēcoperācijas rehabilitācijas pasākumi, nodrošināta medicīniskā aprūpe. “Vaivari” uzņēmuši 89 karavīrus, kā arī vairākus karadarbībā traumas guvušos civiliedzīvotājus. NRC “Vaivari” karavīriem nodrošināja rehabilitāciju multiplu un kombinētu funkcionēšanas traucējumu gadījumos pēc politraumām ar centrālās un perifērās nervu sistēmas bojājumiem, arī muguras smadzeņu bojājumiem, komplicētiem kaulu lūzumiem, amputācijām, nodrošinot arī protezēšanu.

Latvija plāno ievainotajiem ukraiņu karavīriem palīdzēt arī šogad, turpinot uzsākto sadarbību starp Latvijas un Ukrainas slimnīcām. Šogad Latvija varētu uzņemt ap 120 ukraiņu karavīriem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI