DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. janvārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ugunsgrēkā Ludzas novadā gāja bojā divi cilvēki

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 25. janvāra plkst. 6.30 līdz 26. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 40 izsaukumus – 19 uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 21.38 VUGD saņēma izsaukumu uz Valkas ielu Daugavpilī, kur dega divstāvu dzīvojamā māja 324 m2 platībā. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēka deg ar atklātu liesmu un tai daļēji iebrucis jumts. Plkst. 4.10 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 14.55 tika saņemts izsaukums uz Ludzas novada Istras pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu dzīvojamā māja 70 m2 platībā un šķūnis 30 m2 platībā. Dzēšanas darbu laikā ugunsdzēsēji glābēji atrada divus bojāgājušos. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 18.51.

Vakar plkst. 12.33 VUGD saņēma izsaukumu uz Cēsu novada Vaives pagastu, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas otrajā stāvā  dzīvoklī dega virtuve 12 m2 platībā. No degošā dzīvokļa balkona, ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku, vēl divi cilvēki tika izglābti no trešā stāva balkona, bet vēl divus izglāba, izmantojot glābšanas maskas un izvedot cilvēkus no piedūmotajiem mājokļiem. Plkst. 14.46 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Vakar ugunsdzēsēji glābēji turpināja ūdens atsūknēšanu Jēkabpils novada Ābeļos. Septiņu stundu laikā ūdens līmenis kritās par 50 cm un ugunsdzēsēji glābēji uzdoto uzdevumu bija paveikuši – ceļš no ūdens bija brīvs un visā teritorijā ūdens līmenis ievērojami samazinājies. Ūdens zem ledus segas palicis tikai atsevišķās zemākās iedobēs. Ar ugunsdzēsēju glābēju rīcībā esošo lieljaudas sūkni darbs šajā vietā vairs nav iespējams.

Vakar Valmieras novada Rūjienā ugunsdzēsēji glābēji no Rūjas upes izcēla bojāgājušu cilvēku, kuru nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumiem, kuros dega māja, pirts, dārza māja, divos gadījumos sadzīves mantas, siltumizolācija un divos gadījumos elektrības vadi, elektrolīnijas balsts, sodrēji četru ēku dūmvados, kravas automašīna un divas vieglās automašīnas, četros gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, atkritumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI