DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. janvārī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Dzintars Robulis – Valmieras novada Gada cilvēks

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Viņš ir glābējs. Viņš zina, kā vētrā būt mieram, tāpat skaidra ir viņa pārliecība, ka, esot blakus, varam palīdzēt kādam atkal atrast sevī vētras spēku. Viņa valoda nav skaļi un skaisti vārdi, viņa sirdsbalss dzīvo darbos. Viņš nes cerību. Viņš ir glābējs.

19. novembrī Valmieras novada pašvaldības apbalvojumu “Valmieras novada Gada cilvēks” saņēma Matīšu brīvprātīgo ugunsdzēsēju komandas priekšnieks Dzintars Robulis.

“Pirms Latvijas dzimšanas dienas ceturto reizi ar sievu bijām Ukrainā. Šobrīd nepieciešams siltais apģērbs, arī ugunsdzēsības aprīkojums, protams, viss, kas var palīdzēt uzturēt siltumu. Busiņš bija pilns. Uz Ukrainu palīdzības braucienos dodoties jau kopš kara sākuma, varu droši teikt, ka ar Červonogradas rajona ugunsdzēsības daļas priekšnieku, pulkvedi Olekseju Skribinecu (Скрібенець Олексій Васильович) tā ir draudzība uz mūžu. Regulāri sazināmies. Palīdzēt Ukrainai ir mana ikdiena, tā tas būs līdz Ukrainas uzvarai,” stāsta Dzintars Robulis.

“Ir grūti noskatīties, ka karš kļūst arvien nežēlīgāks, ka iznīcināta tiek Ukrainas tauta, infrastruktūra. Sazinoties ar ugunsdzēsējiem, viņi stāsta, ka strādā divās maiņās, lai jebkurā brīdī kāda maiņa varētu veikt glābšanas darbus. Červonogradas rajona ugunsdzēsības daļa glābšanas darbus veikusi arī Kijivā, Bučā. Pēc notikumiem pie Ļvovas brigādes vīri, var teikt, ir dzimuši laimes krekliņā. Tur bija nokritusi raķete, viņi jau veica dzēšanas darbus, taču pēc brīža turpat nokrita vēl viena raķete. Neviens necieta, lai gan traģēdija bija tik tuvu. Domāju, ka pretinieki vēlas sēt paniku, lai ukraiņi neuzticētos savai valdībai, zaudētu cerību, ka karš beigsies, meklētu glābiņu Krievijā un Baltkrievijā. Bet tā tas nenotiks. Ukraiņu drosme un varonība ir apbrīnas vērta.”

Situācija ir smaga aukstā laika, elektrības trūkuma, iznīcinātās infrastruktūras dēļ. Nekad nevar zināt, kas būs nākamā vieta, kur kritīs raķetes un droni. “Ir svarīgi, ka regulāri turpinām sniegt atbalstu. Lepojos ar Ukrainas iedzīvotājiem, kuri parādījuši neizmērojamu drosmi un ticību brīvai Ukrainai. Lepojos ar visiem, kuri sniedz atbalstu. Lepojos ar mūsu brīvprātīgajiem ugunsdzēsējiem, kuri pašaizliedzīgi veic savu darbu. Brīvprātīgais ugunsdzēsējs ir misijas darbs, taču, lai tas pastāvētu, ļoti būtisks ir arī valsts atbalsts. Šobrīd ir jūtama Valmieras novada pašvaldības iesaiste un atbalsts, lai mēs varētu turpināt veikt savu darbu. Taču arī valsts mērogā nepieciešamas izmaiņas.”

Darbs krīzes apstākļos liek cilvēkam apkopot visus resursus, lai palīdzētu. Dzintars stāsta, ka, pārzinot un izprotot, kā notiek glābšanas darbi, tas varētu būt pamats, lai nevilcinoties pieņemtu lēmumu palīdzēt Ukrainas iedzīvotājiem. “Mēs nedrīkstam pierast pie kara, katrs mūsu sniegtais atbalsts ir ļoti svarīgs! Varu tikai pateikties Valmieras novada iedzīvotājiem un pašvaldībai, nodot Červonogradas rajona ugunsdzēsības komandas pateicību. Mūsu sagādātais aprīkojums, rezerves daļas, apģērbs, ēdiens, maskēšanās tīkli, ierakumu sveces tiek izmantoti uzreiz pēc nogādes. Kara postījumos tas ir ļoti svarīgi.”

Jāpiemin, ka 20.janvārī Valmieras novadā viesojās Ukrainas delegācija, lai klātienē uzzinātu, kā Valmieras novads kopš kara pirmajā dienām ir sniedzis tūlītēju un nozīmīgu atbalstu, gan uzņemot bēgļus, gan organizējot palīdzības kravas un īstenojot dažādus atbalsta veidus, un stiprinātu turpmāko sadarbību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI