DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. janvārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Iekšlietu ministrs tiekas ar Vācijas vēstnieku

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Iekšlietu ministrs Māris Kučinskis ceturtdien, 19. janvārī, Rīgā tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Kristiānu Heltu (Christian Heldt).

Tikšanās laikā tika apspriesti jautājumi, kas saistīti ar drošības situāciju Latvijā karadarbības Ukrainā kontekstā, izaicinājumiem drošībsargājošajiem dienestiem tuvākajā nākotnē, starptautisko sadarbību tiesībaizsardzības jomā, kā arī situāciju, kas izveidojusies saistībā ar šā gada plūdiem Jēkabpilī.

M.Kučinskis informēja vēstnieku par situāciju Jēkabpilī, kā arī jau veiktajiem plūdu seku likvidēšanas pasākumiem. K.Helts ierosināja padziļināt divpusējo pieredzes un paraugprakses apmaiņu pēc plūdiem, kas notika arī Rietumvācijas Āras (Ahr) ielejā, tādējādi stiprinot kopīgu paraugpraksi civilās aizsardzības jomā.

Runājot par drošības jautājumiem, tika uzsvērta robežkontroles loma uz Austrumu robežas. M. Kučinskis uzsvēra, ka viens no nopietnākajiem izaicinājumiem Latvijai šajā jomā ir migrantu plūsma, kas caur Maskavu nonāk Baltkrievijā, no kurienes savukārt tiek organizēti mēģinājumi nelegālai šo cilvēku pārvietošanai uz Latviju. “Manas uzmanības lokā ir valsts Austrumu robežas stiprināšana, civilās aizsardzības sistēmas pilnveidošana, mūsu dienestu materiāli tehniskās bāzes modernizācija,” tā M. Kučinskis.

Vācija vienmēr ir bijusi viena no uzticamākajām un tuvākajām Latvijas partnerēm, un tas pilnībā attiecas uz iekšlietu jomu. To pierāda intensīva un veiksmīga divpusējā sadarbība starp mūsu valstu tiesībaizsardzības iestādēm, kā arī sadarbība starptautiskajās kriminālpolicijas organizācijās. Vācija ir svarīgs Latvijas partneris Eiropas Savienībā un NATO.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI