DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. janvārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ugunsdzēsēji glābēji iesaistās ūdens atsūknēšanas darbos Jēkabpilī

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 17. janvāra plkst. 6.30 līdz 18. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 34 izsaukumus – desmit uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar vienpadsmitos no rīta Bebru ielā Jēkabpilī applūdušajā angārā – autoservisa garāžā, kurā iepriekšējā dienā bija uzstādītas absorbējošās bonas,  ugunsdzēsēji glābēji uzsāka noplūdušās eļļas savākšanu. Ar naftas produktu savākšanas skimera palīdzību savāktas apmēram 10 t eļļas-ūdens maisījuma, kā arī izvietotas papildus 40 m absorbējošās  bonas. Darbus veica Daugavpils 2. daļas un Jēkabpils daļas amatpersonas, piesaistot speciālu aprīkojumu no Daugavpils 2.daļas. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 17.05.

Vakarā no VUGD Jelgavas daļas uz Jēkabpili tika pārdislocēta augstas veiktspējas sūkņu stacija, lai ugunsdzēsēji glābēji varētu iesaistīties ūdens atsūknēšanas darbos. Deviņos vakarā ugunsdzēsēji glābēji Tvaika ielā Jēkabpilī uzsāka šļūteņu izvietošanu un sūkņa stacijas uzstādīšanu. Kopumā izvilkti 600 metri šļūteņu, lai varētu nodrošināt ūdens pārsūknēšanu uz Daugavu. Vienpadsmitos vakarā uzsākta ūdens pārsūknēšana no novadgrāvja uz Daugavu. Astoņos no rīta darbu norises vietā ūdens līmenis bija krities par apmēram 40 cm. Darbu veikšanai izvēlēta vieta, kurā satek pieplūdušie ūdeņi, kas tālāk tek pilsētas virzienā. Šodien darbs notikuma vietā turpināsies. Šorīt uz Jēkabpili devies arī Daugavpils konteinervedējs ar sūkņu staciju.

Plkst. 13.02 VUGD saņēma izsaukumu uz Slokas ielu Rīgā, kur sabiedriskā ēkā aizdegās eļļa pannā 1 m2 platībā. Mēģinot nodzēst liesmas, cieta cilvēks.  

Šorīt ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Olaines novada Olaines pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Ar hidraulisko instrumentu palīdzību no automašīnas tika atbrīvots viens cilvēks un nodots NMPD darbiniekiem. Šobrīd darbs notikuma vietā turpinās.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega siltumizolācijas materiāls, griesti un elektrosadales skapis, sodrēji divu ēku dūmvados, durvju zvans un siena, apgaismes stabs, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, koka stumbrs un atkritumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI