DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. janvārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ugunsgrēkos Ludzas un Dienvidkurzemes novadā gāja bojā cilvēki

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 16. janvāra plkst. 6.30 līdz 17. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 44 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 8.45 VUGD saņēma izsaukumu uz Ropažu novada Stopiņu pagastu, kur dega kūts un šķūnis 150 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no kūts  evakuēti 10 mājlopi un ar ugunsdzēsēju glābēju palīdzību evakuēti vēl 10 mājlopi. Plkst. 12.24 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Vakar deviņos no rīta ugunsdzēsēji glābēji devās uz Bebru ielu Jēkabpilī, kur autoservisa garāžā, kas atradās applūdušā angārā, bija noplūduši apmēram 1000 L eļļas. Noplūde bija notikusi pašā angārā un ārpus tā nebija izkļuvusi. Ugunsdzēsēji glābēji angārā izvietoja apmēram 100 metrus bonu, lai ierobežotu noplūdi. Līdzās tam ar uzņēmuma tehnikas palīdzību tika pārvestas tās mucas ar eļļu, no kurām vēl nebija notikusi noplūde. Notikuma vietā ieradās arī Valsts vides dienesta darbinieki.

VUGD pārstāvji kopā ar pašvaldību un citiem iesaistītajiem dienestiem turpināja nepārtrauktu darbu pie situācijas novērtējuma un nepieciešamo lēmumu un darbību īstenošanas, lai mazinātu plūdu radīto kaitējumu un apdraudējumu.  

Pēcpusdienā Talsu novada Kolkas pagastā ugunsdzēsēji glābēji no dīķa izcēla bojāgājušo un nogādāja viņu krastā.

Šorīt plkst. 4.31 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Ludzas novada Ciblas pagastu, kur deg daļēji apdzīvota divstāvu dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēka deg ar atklātu liesmu. Pārmeklējot ēku tajā atrasts bojāgājis cilvēks. Ugunsgrēka dzēšamas darbu laikā cieta ugunsdzēsējs glābējs. Šobrīd liesmu dzēšana un ēkas pārmeklēšana turpinās.

Šorīt plkst. 7.26 VUGD saņēma informāciju, ka Dienvidkurzemes novada Tadaiķu pagastā deg vieglā automašīna. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vieglā automašīna deg pilnā 5 m2 platībā un tajā atrodas bojāgājušais. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 08.17.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega dārza māja un tai blakus esošā malka, matracis, tualete, sodrēji ēkas dūmvadā, elektrības stabs un atkritumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI