DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. janvārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs tiekas ar Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu un Transporta darbinieku arodbiedrību LAKRS

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai apspriestu iespējamos risinājumus akūtajam autobusu šoferu trūkumam nozarē, šodien, 12. janvārī, satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs tiksies ar Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu un Transporta darbinieku arodbiedrības LAKRS vadību.

“Zemais autobusu šoferu atalgojums ir gadiem ilgusi problēma. Šobrīd reģionālās satiksmes autobusu šoferu trūkuma dēļ, arvien biežāk netiek izpildīti reisi un cietēji ir pasažieri, tostarp skolēni, kuri netiek uz mācību iestādēm. Tas ir nepieņemami. Tāpat kā jebkuram uzņēmumam, arī pārvadātājiem, ir jārūpējas par to, lai darbinieki, t.sk., autobusu vadītāji, būtu motivēti strādāt un saņemtu atbilstošu atalgojumu, pretējā gadījumā viņi izvēlēsies strādāt citur. Ja neradīsim risinājumu jau tuvākajā nākotnē, šī problēma kļūs vēl lielāka,” norādīja ministrs.

Ministra tikšanās ar Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu un Transporta darbinieku arodbiedrības LAKRS vadību piedalīsies “Autotransporta direkcija” valdes priekšsēdētājs Kristians Godiņš.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI