DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. janvārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Atstāj spēkā notiesājošo spriedumu diviem ceļu policistiem par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Senāta Krimināllietu departaments 10.janvārī atstāja negrozītu Rīgas apgabaltiesas 2021.gada 14.decembra spriedumu, ar kuru divi apsūdzētie ceļu policisti atzīti par vainīgiem kukuļa pieprasīšanā un pieņemšanā no automašīnas šofera un sodīti ar brīvības atņemšanu uz 2 gadiem un 6 mēnešiem, atņemot tiesības ieņemt amatu Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas Valsts policijā uz 3 gadiem.

Izskatāmajā lietā apsūdzībā norādīts, ka apsūdzētie, veicot dienesta pienākumus ceļu satiksmes uzraudzībā, pieprasīja un pieņēma kukuli no transportlīdzekļa vadītāja par izdarītā administratīvā pārkāpuma nenoformēšanu likumā paredzētajā kārtībā.

Senāts lēmumā atzīst, ka apsūdzētie tiesiski un pamatoti atzīti par vainīgiem viņiem inkriminētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā personu grupā pēc iepriekšējās vienošanās. Proti, apsūdzētie, būdami policijas darbinieki un pildot dienesta pienākumus, vienojās no likumpārkāpēja pieprasīt un pieņemt kukuli par pieļauto pārkāpumu, nenoformējot administratīvā pārkāpuma protokolu.

Senātam nav pamata apšaubīt apelācijas instances tiesas atzinumu par noziedzīgā nodarījuma kvalifikāciju, jo apelācijas instances tiesa izvērtēja apsūdzēto faktisko darbību atbilstību noziedzīgā nodarījuma kvalifikācijai un to pamatoja ar krimināltiesību teorijā paustajām atziņām.

Lieta Nr. SKK-34/2023 (11860005518)

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI