DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. janvārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

VRAA informē ministru Sprindžuku par Latvija.lv portāla attīstību; gaidāmi būtiski uzlabojumi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien Valsts reģionālās attīstības aģentūras (VRAA) direktors Aigars Undzēns tikās ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) vadību, lai pārrunātu VRAA aģentūras darbu, citu starpā portāla Latvija.lv turpmāko attīstību un gaidāmos uzlabojumus. Šobrīd noris ievērojams darbs, lai jau tuvākā mēneša laikā portāla lietotājiem būtu pieejami vairāki izstrādātie uzlabojumi.  

Tā, piemēram, jau drīzā laikā lietotājiem būs pieejams jauns dizains portāla sākumlapā, informatīvajās lapās, lietotāja darba vietā. Tiek uzlabota e-adreses sarakstes tīmekļa pakalpojuma veiktspēja. Pozitīvus jauninājumus piedzīvos arī portāla pieejamība mobilajās iekārtās, kā arī tika veikta portālā izmantoto tehnoloģiju un risinājumu modernizācija.  

“Valsts  uzdevums ir nodrošināt, lai pakalpojumi būtu ātri, ērti un efektīvi un lai iedzīvotājs netērētu pārlieki daudz lieka laika saskarsmē ar valsti. Portālam Latvija.lv ir jābūt lietotājam draudzīgai platformai, sniedzot labu lietošanas pieredzi, jo tie ir vārti uz visas publiskās pārvaldes e-pakalpojumiem. Turklāt ikvienam sabiedriski nozīmīgam valsts digitālajam risinājumam ir jānodrošina plaša lietotāju iesaiste to attīstībā un pilnveidē,” sacīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks. 

Šajā mēnesī notiek aktīvi darbi ar gaidāmo uzlabojumu sagatavošanu, tādēļ VRAA informē, ka lietotāji var saskarties ar īslaicīgiem traucējumiem atsevišķos pakalpojumos.  

Portāla Latvija.lv pilnveidojumi tiek izstrādāti VARAM īstenotā Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta Nr. 2.2.1.1/21/I/002 “Atvieglojumu vienotās informācijas sistēmas un latvija.lv atvēršana komersantiem un valsts un pašvaldības vienoto klientu apkalpošanas centru attīstība” ietvaros, kas tiek līdzfinansēti no Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI