DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. janvārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvijas Pasts 2023.gadā plāno izdot 20 jaunu pastmarku izdevumu ap trīs miljonu eksemplāru tirāžā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Pasts 2023.gadā plāno izdot 20 jaunu pastmarku izdevumu – kopumā 25 pastmarkas un trīs pastmarku blokus ar kopējo tirāžu aptuveni trīs miljoni eksemplāru. Kā ierasts, jaunās pastmarkas būs iekļautas jau pazīstamās tematiskās sērijās, kā arī veidojot īpašus oriģinālizdevumus. Pirmās sešas pastmarkas Latvijas Pasts plāno izdot 2023.gada 13.janvārī sērijās Mājdzīvnieki un Ziedi.

Starp jau populārām sērijām, ko 2023.gadā papildinās jaunas pastmarkas, ir, piemēram, Latvijas kuģniecības vēsture, Latvijas muzeji un Latvijas putni. Arī Eiropas vienotajā sērijā šogad gaidāms papildinājums – tajā izdodamās pastmarkas tiks veltītas tēmai Miers – augstākā cilvēcības vērtība (Peace – the highest value of humanity). Jauni pastmarku izdevumi plānoti sērijās Latvijas muižas un Pasaules pasakas.                 

Pastmarkas tiks izdotas par godu zīmīgu notikumu un izcilu personību atcerei – Dziesmu un deju svētku 150 gadu jubilejas svētkos, latviešu valodnieka Jāņa Endzelīna 150.jubilejā, aktiera, režisora un dramaturga Ādolfa Alunāna 175.jubilejā un Valmieras drāmas teātra 100.gadadienā.

Jaunas pastmarkas tiks veltītas arī citām leģendārām un ievērojamām mūsu valsts kultūras personībām – gleznotājam Kārlim Padegam un dramaturgam Pēterim Pētersonam.

Īpašas pastmarkas tiks izdotas par godu Latvijas Basketbola savienības simtgadei un pasaules hokeja čempionātam Latvijā.

Jau tradicionāli taps filatēlijas izdevums sadarbībā ar Latvijas Dabas fondu, atgādinot par aizsargājamām zivīm, īpašu izdevumu veltot izmirstošai zivs sugai repsim jeb seļavai (Coregonus albula).

Divus filatēlijas izdevumus šogad plānots izdot pašlīmējošā formātā – sērijā Mājdzīvnieki un Ziemassvētki.

Pirmās sešas pastmarkas Latvijas Pasts plāno izdot jau 2023.gada 13.janvārī, un tās papildinās pastmarku sērijas Mājdzīvnieki un Ziedi.

Latvijas Pasts 2022.gadā izdeva 25 pastmarku izdevumus, to kopējai tirāžai sasniedzot vairāk nekā trīs miljonus eksemplāru. 2022.gadā izdotās pastmarkas iespējams aplūkot šeit.

Pastmarka ir pasta apmaksas zīme, kas tiek izmantota sūtījumu pārsūtīšanas apmaksai, bet vienlaikus var būt vērtīgs kolekcionēšanas priekšmets. Latvijas pastmarku izdošanas plānu nosaka īpaši izveidota Pastmarku emisijas komisija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI