DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. decembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ugunsgrēkā Rīgā gāja bojā divi cilvēki

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 22. decembra plkst. 6.30 līdz 23. decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 44 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, 22 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 16.18 VUGD saņēma izsaukumu uz Siguldas novada Allažu pagastu, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā dega istaba 20 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki, no kuriem viens cilvēks ugunsgrēkā cieta un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 19.32.

Plkst. 19.43 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Dolomīta ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā pagrabā dega atkritumi 2 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no pagraba evakuēja vienu cilvēku.

Neilgi pēc deviņiem vakarā pēc ceļu satiksmes negadījuma Rēzeknes novada Maltā ugunsdzēsēji glābēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību no automašīnas atbrīvoja vienu cilvēku, kuru nodeva NMPD mediķiem. Pēc tam sakārtota ceļa braucamā daļa.

Plkst. 00.49 VUGD saņēma informāciju, ka Bultu ielā Rīgā piecstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī ir izcēlies ugunsgrēks. Iekļūstot dzīvoklī, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka istaba un priekštelpa deg 12 m2 platībā un dzīvoklī atrodas divi cilvēki, kuri ugunsgrēkā bija gājuši bojā. No ēkas paši saviem spēkiem evakuējās 15, bet ugunsdzēsēji glābēji evakuēja vēl 10 cilvēkus. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 02.21.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega malkas šķūnis, ārsiena un trīs gadījumos atkritumi, kā arī saņemti pieci izsaukumi uz ceļu satiksmes negadījumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI