DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. decembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Rosina uzsākt kriminālvajāšanu pret Valsts policijas amatpersonu par finanšu līdzekļu izkrāpšanu lielā apmērā no Eiropas Savienības fondu projekta

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Iekšējās drošības birojs Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonu un divām privātpersonām par finanšu līdzekļu izkrāpšanu no Eiropas Savienības fondu projekta vairāk nekā 30 000 eiro apmērā.

Iekšējās drošības birojs pirmstiesas izmeklēšanas gaitā noskaidroja, ka Valsts policijas amatpersona un abas privātpersonas ieņēma valdes priekšsēdētāju amatus dažādās biedrībās, ar kurām bija noslēgti līgumi par bezdarbnieku ar invaliditāti iesaistīšanu aktīvajā nodarbinātības pasākumā „Pasākums noteiktām personu grupām”.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā tika gūti pierādījumi tam, ka personas biedrībās tika nodarbinātas fiktīvi, turklāt Valsts policijas amatpersona, izmantojot nodarbināto bezdarbnieku ar invaliditāti piederību sociāli neaizsargātai grupai, pēc to noformēšanas biedrībā izvirzīja prettiesisku uzstādījumu - nodarbinātajiem nodot daļu darba samaksas minētajai Valsts policijas amatpersonai.

Par minētajām pretlikumīgajām darbībām pret Valsts policijas amatpersonu un vienu no privātpersonām rosināts uzsākt kriminālvajāšanu par Krimināllikuma 177.panta trešajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma  izdarīšanu – krāpšana lielā apmērā personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, savukārt pret otru no privātpersonām rosināts uzsākt kriminālvajāšanu par 177.panta otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma  izdarīšanu – krāpšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Iekšējās drošības birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

Iekšējās drošības birojs 2022. gada pirmajos vienpadsmit mēnešos kompetences ietvaros ir uzsācis 45 kriminālprocesus un kopumā veicis pirmstiesas izmeklēšanu 129  kriminālprocesos. Šā gada 11 mēnešos prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai ir nosūtīti 40 kriminālprocesi un to ietvaros rosināts uzsākt kriminālvajāšanu pret 63 personām, tai skaitā 53 Iekšlietu ministrijas padotības un citu iestāžu amatpersonām, par 58 noziedzīgiem nodarījumiem, kas izdarīti gan pildot dienesta pienākumus, gan ārpus dienesta pienākumu pildīšanas laika.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI