DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. decembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsgrēkā Valmierā gāja bojā cilvēks

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 8.decembra plkst. 6.30 līdz 9.decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 47 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 9.31 VUGD saņēma izsaukumu uz Straupes ielu Valmierā, kur deg šķūnis, kurā iespējams atrodas cilvēks. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg šķūnis ar izbūvētu dzīvojamo telpu 70m2 platībā. Pārmeklējot ēku, tika atrasts cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem, kuri konstatēja cilvēka nāvi. Plkst. 11.40 darbi notikuma vietā noslēdzās.

Plkst. 13.03 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Strauta ielu Ērgļos, kur dega vienstāva dzīvojamā māja 70m2 platībā. Plkst. 15.26 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 18.05 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Skolas ielu Madonā, kur dega divstāvu dzīvojamā māja 80m2 platībā. Plkst. 22.06 ugunsgrēks tika likvidēts.

Šorīt  VUGD saņēma izsaukumu uz Limbažu novada Skultes pagastu, kur uz autoceļa Rīga – Ainaži pēc ceļu satiksmes negadījuma no kravas automašīnas noplūst degviela ~400l apmērā. Ugunsdzēsēji glābēji notikuma vietā noplūdi apturēja. Darbs notikuma vietā turpinās.

Šonakt plkst. 1.43 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Salaspils pagastu, autoceļu Rīgas apvedceļš – Salaspils, kur noticis ceļu satiksmes negadījums. Notikuma vietā konstatēts, ka avarējusi smagā automašīna un no tās degvielas bākas notiek dīzeļdegvielas noplūde. Ugunsdzēsēji glābēji traukos savāca noplūdušo dīzeļdegvielu un apturēja noplūdi. Plkst. 4.14 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Vakar pusdienlaikā izsaukums tika saņemts uz Valmieras novada Rencēnu pagastu, kur vieglā automašīna ieslīdējusi grāvī un netiek saviem spēkiem laukā. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēku atbrīvoja un nodeva NMPD mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji trīs ēku dūmvados, šķūnis, pudeles, grīda, LED izkārtne, veļas mašīna, sadzīves mantas. Septiņos gadījumos ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama, lai atbrīvotu brauktuvi un sazāģētu nolūzušos kokus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI