DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. decembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Pašvaldības saņems līdzfinansējumu tranzītielu posmu pārbūvei

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Satiksmes ministrija atbalstījusi finansējuma piešķiršanu tranzītielu pārbūvei vairākās pašvaldībās, līdz ar to nākamajā gadā Jelgavā, Gulbenes, Limbažu un Smiltenes novados ar valsts atbalstu varēs sākt atjaunot ielas, kas ir valsts autoceļu daļa.

Kopumā tranzītielu pārbūvei un projektēšanai no Satiksmes ministrijas budžeta programmas “Valsts autoceļu uzturēšana un atjaunošana” nākamajā gadā paredzēts finansējums apmēram 2 miljonu eiro apmērā.

Izvērtējot pašvaldību pieteikumus līdzfinansējuma saņemšanai, valsts finansējums tiks piešķirts Aizsargu ielas seguma atjaunošanai Jelgavā 1,5 miljona eiro apmērā. Limbažu novada domei atvēlēti 8295 eiro autoceļa Rīga - Ainaži A1 tilta pār Salacu būvprojekta pabeigšanai. Savukārt Smiltenes novada pašvaldībai sniegs atbalstu 7700 eiro apmērā būvprojekta izstrādei Daugavas ielas atjaunošanai. Gulbenes novada pašvaldībā atbalstīti divi projekti -  būvprojekta izstrāde Brīvības ielas atjaunošanai posmā no Parka ielas līdz Upes ielai, kam atvēlēti 24 624 eiro un Brīvības ielas pārbūvei posmā no Rīgas līdz Bērzu ielai, kam piešķirti 436 081 eiro. Limbažu un Smiltenes novadi finansējumu turklāt saņems vēl šogad.

Lemjot par to, kurus projektus atbalstīt, vērā ņemti vairāki kritēriji, tajā skaitā kopējā satiksmes intensitāte, kravas transporta satiksmes intensitāte, ielas seguma stāvoklis, kā arī zemes pieejamība projekta realizācijai un citi tehniski un praktiski apsvērumi.

Pašvaldības finansējumu saņems pēc nākamā gada valsts budžeta apstiprināšanas un sadarbības līguma noslēgšanas ar VSIA “Latvijas Valsts ceļi”. No piešķirtajiem līdzekļiem varēs apmaksāt projektā plānotās darbības, kas var būt gan projektēšana, gan arī paši būvdarbi.

Jau iepriekšējos gados ar SM atbalstu atjaunotas daudzas tranzītielu posmu pašvaldībās, piemēram pārbūvēta Tālavas iela Alūksnē, Rūpniecības iela Madonā, Zemgales iela Valkā. Tāpat iepriekšējos gados ar valsts atbalstu pārbūvēts tilts pār Platones upi Jelgavā un Salacgrīvā atjaunotas Vidzemes, Viļņu un Pērnavas ielas, kas ir daļa no valsts galvenā autoceļa A1 Rīga (Baltezers) – Igaunijas robeža (Ainaži), kā arī veikti citi atjaunošanas darbi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI