DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. decembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Norisināsies pirmās Latvijas - Dānijas Aizsardzības industrijas dienas

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

8. un 9. decembrī Rīgā un Ādažos notiks pirmās Latvijas - Dānijas Aizsardzības industrijas dienas, kuru mērķis ir veicināt abu valstu aizsardzības nozares uzņēmumu sadarbību.

8. decembrī Latvijas un Dānijas Aizsardzības ministriju pārstāvji iepazīstinās ar iespējām piedalīties aizsardzības jomas iepirkumos, kā arī abu valstu uzņēmēji prezentēs savus projektus aizsardzības inovāciju jomā.

Tāpat uzņēmēji varēs uzzināt par iespējām piedalīties Eiropas Aizsardzības fonda projektu konkursos, par ko informēs Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija.

Abu valstu uzņēmējus uzrunās arī Dānijas Drošības un aizsardzības industriju asociācija, iepazīstinot ar Latvijas un Dānijas uzņēmumu sadarbības iespējām kopīgu projektu īstenošanā.

Savukārt 9. decembrī Dānijas uzņēmumi savus produktus un spējas prezentēs stendos Ādažu bāzē, iepazīstinot ar inovācijām aizsardzības jomā.

Industrijas dienās piedalīsies vairāk nekā 30 Latvijas un Dānijas uzņēmumi, kā arī Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs.

Latvijas un Dānijas Aizsardzības industrijas dienas rīko Latvijas Aizsardzības ministrija sadarbībā ar Dānijas vēstniecību Latvijā, Dānijas Aizsardzības ministriju, NATO Daudznacionālo divīzijas štābu “Ziemeļi”, Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federāciju un Dānijas Drošības un aizsardzības industriju asociāciju.

Šogad aprīlī un maijā Latvijā ieradās Dānijas Karalisko bruņoto spēku 1. brigādes karavīri un tehnikas vienības, demonstrējot Dānijas apņēmību sniegt ieguldījumu NATO austrumu flanga aizsardzībā.

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, Dānijas parlaments 21. aprīlī ar balsu vairākumu atbalstīja valdības priekšlikumu nosūtīt uz Latviju līdz 1000 Dānijas karavīru.

Nacionālie bruņotie spēki nodrošina uzņemošās valsts atbalstu, izvietojot Dānijas karavīrus Ādažu bāzē, un tie iekļaujas Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes sastāvā. Uzturēšanās laikā Latvijā Dānijas karavīri piedalās kopīgos treniņos ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un citu sabiedroto valstu vienībām.

Dānijas karavīri pilda dienesta pienākumus arī Ādažu bāzē izvietotajā NATO Daudznacionālajā divīzijas štābā “Ziemeļi”.

Dānijai ir bijusi nozīmīga loma Latvijas bruņoto spēku attīstībā, un tā ir bijusi viena no vadošajām Ziemeļvalstīm politiskā atbalsta un praktiskās palīdzības sniegšanā Latvijai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI