DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. decembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

LM rīko diskusiju par bērnu institucionālās aprūpes sistēmas attīstību Latvijā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Labklājības ministrija un valsts sociālās aprūpes centrs “Rīga”, atzīmējot valsts sociālās aprūpes centra “Rīga” filiāles “Rīga” darbības 100. gadadienu, rīko diskusiju “Bērni ar smagiem funkcionāliem traucējumiem aprūpes institūcijā – kurp dodamies?”, kas veltīta bērnu institucionālās aprūpes sistēmas attīstībai Latvijā.

Diskusijā caur filiāles “Rīga” vēsturiskās attīstības un darbības prizmu tiks aplūkotas pieredzē pamatotas atziņas par bērnu institucionālo aprūpi un nākotnes uzdevumiem. Diskusija notiks piektdien, 9. decembrī, no plkst. 12.00 līdz 14.00 klātienē valsts sociālās aprūpes centra “Rīga” filiāles “Rīga” telpās Kapseļu ielā 31, Rīgā. To varēs skatīties arī portālā Delfi tiešraidē. Diskusijā piedalīsies valsts un pašvaldību institūciju, nevalstisko institūciju pārstāvji, politikas veidotāji, sadarbības partneri, sociālās jomas un ārpusģimenes aprūpes speciālisti, ģimenes.

Pēc diskusijas turpat - valsts sociālās aprūpes centra “Rīga” filiāles “Rīga” dārzā plkst.15.00 tiks kopīgi atzīmēta filiāles “Rīga” darbības simtgade. Aicināts piedalīties jebkurš, kurš vēlas būt kopā ar filiāles “Rīga” bērniem un darbiniekiem! Pasākuma programma būs interesanta gan bērniem, gan pieaugušajiem - muzikāla izrāde, radošā darbnīca, fotografēšanās, garda zupa un svētku kliņģeris, neizpaliks arī kāds pārsteigums.

Pirms 100 gadiem Latvijas Valsts prezidents Jānis Kristaps Čakste atklāja pirmo zīdaiņu namu Rīgā, lai sniegtu patvērumu bez vecāku gādības palikušiem bērniem. 100 gadu laikā Latvija ir izgājusi cauri dažādiem vēstures posmiem, sabiedrības labklājība ir augusi, attieksme pret bērnu ar ļoti smagiem funkcionāliem traucējumiem un viņa vajadzībām, to nodrošināšanu ir kardināli mainījusies. Viena no galvenajām bērna vajadzībām ir iespēja uzaugt ģimenē, tādēļ būtisks valsts un sabiedrības uzdevums ir nodrošināt iespēju uzaugt ģimeniskā vidē arī tiem bērniem, kuru vecākiem ir atņemtas vai pārtrauktas aizgādības tiesības un kuri aizvien vēl atrodas institucionālā aprūpē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI