DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. novembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība
1
1

Aicinām Sarkandaugavas apkaimes iedzīvotājus piedalīties RNPC Donoru dienā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šī gada 7. decembrī no pulksten 10.00 līdz 14.00 Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra teritorijā (RPNC), Tvaika ielā 2,  notiks Valsts asinsdonoru centra (VADC) izbraukuma Donoru diena. Aicinām tajā piedalīties ne tikai RPNC darbiniekus, bet arī apkaimes iedzīvotājus!

Valsts asinsdonoru centra košo autobusu redzēsiet jau ieejot pa galvenajiem vārtiem, tieši pie A korpusa. Gaidīsim donorus, kuri ir pārliecināti par savu veselības stāvokli un drīkst ziedot asinis.

Tāpat šajā laikā ikvienam būs iespēja apmeklēt Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra vēstures un kultūras telpu ar pastāvīgo ekspozīciju par psihiatrijas vēsturi un centra attīstību 200 gadu laikā.

Asinis var ziedot, ja pēdējo 14 dienu laikā nav bijis saskarsmē ar cilvēkiem, kuriem ir aizdomas par saslimšanu ar Covid – 19; kā arī ja donors atbilst visiem nepieciešamajiem kritērijiem. Vairāk informācijas VADC mājaslapā www.vadc.lv .

Donoru ērtībai VADC aicina Donora anketu aizpildīt jau pirms asins nodošanas elektroniskā formā Asins donora anketa — Valsts asinsdonoru centrs (vadc.lv) un izdrukāt. Anketu nepieciešams aizpildīt ne ātrāk kā dienu pirms asins ziedošanas.

Donoram līdzi jābūt derīgam personu apliecinošam dokumentam (pasei, personas apliecībai (eID) vai jebkurai citai personu identificējošai apliecībai, kas satur sekojošu informāciju – personas kodu, vārdu, uzvārdu un foto. Bez personu apliecinoša dokumenta donorus nepieņems. Lai saņemtu kompensāciju ir nepieciešams bankas konta numurs.

Jautājumu gadījumā, ikviens ir aicināts sazināties zvanīt uz bezmaksas tālruni 8000 0003.

Paldies par informatīvo atbalstu Sarkandaugavas attīstības biedrībai un Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centram!

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI