DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. novembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Staltbriežu govis dzinējmedībās atļauts medīt ar teļa medību atļaujām

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

Lai mazinātu staltbriežu nodarītos postījumus mežsaimniecības un lauksaimniecības kultūrām, ar 1. decembri medībās ar dzinējiem atļauts medīt staltbriežu govis, izmantojot staltbriežu teļu medību atļaujas.

Pamatojoties uz datiem par staltbriežu nodarītajiem postījumiem mežsaimniecības un lauksaimniecības kultūrām, Valsts meža dienests ir noteicis teritoriālās vienības, kur staltbriežu skaitu ir plānots ierobežot. Konkrētais atvieglojums medību organizēšanā būs spēkā lielākajā daļā Latvijas teritorijas, izņemot daļu Latgales, Vidzemes un Rīgas apkārtnes. Precizēta teritoriālā informācija ir pieejama visās Valsts meža dienesta virsmežniecībās.

Arī iepriekšējās medību sezonās Valsts meža dienests ir atļāvis medīt staltbriežu govis, izmantojot staltbriežu teļu medību atļaujas. Šāds lēmums nav atstājis negatīvu ietekmi uz staltbriežu populācijas dzimuma un vecuma struktūru. 2021./2022. gada medību sezonā ar teļu atļaujām nomedīja 2 % no nomedīto staltbriežu govju kopskaita. Valsts meža dienests lēš, ka šajā medību sezonā Latvijā mīt ap 71 000 staltbriežu, un to populācijai pēdējos gados ir tendence palielināties.

Staltbriežu dzinējmedības ir atļautas līdz nākamā gada 31. janvārim. Staltbriežu govis atļauts medīt līdz nākamā gada 31. janvārim, buļļus – līdz 15. februārim, bet teļus un līdz divus gadus vecus buļļus (tautā dēvētos “špīserus”) – līdz medību sezonas beigām 31. martā.

Valsts meža dienests ir valsts pārvaldes iestāde, kas atrodas zemkopības ministra padotībā. Dienests uzrauga meža apsaimniekošanu un izmantošanu, medības reglamentējošo normatīvo aktu prasību ievērošanu, kā arī īsteno meža uguns apsardzību un uzkrāj informāciju par mežu un tajā notikušo mežsaimniecisko darbību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI