DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. novembrī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Uzņēmēji “Kultūrbrančā” dalīsies pieredzē par cittautiešu iesaisti darba tirgū

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 25. novembrī, no plkst. 9.45 darba devējus aicina uz otrās dienas “Kultūrbranča” pieredzes stāstiem kafejnīcā “Paviljons Ziedoņdārzs”, lai uzzinātu, ko nozīmē etniskā dažādība darba vidē un kādi ir ieguvumi, kolektīvā iesaistot cittautiešus.  Sabiedrības integrācijas fonda īstenotajās Kultūrbranča meistarklasēs varēs arī iepazīt un novērtēt ārvalstnieku – dažādu etnisko grupu pārstāvju kultūras vērtības un bagātību ar mērķi – mazināt aizspriedumus un veicināt iekļaušanu Latvijas sabiedrībā.

Vai droši varam apgalvot, ka mēs kā sabiedrība kopumā esam atvērti citām etniskajām grupām? Vai sabiedrības un darba devēju izpratne par dažādības pieņemšanu sakrīt ar cittautiešu priekštatiem, kuri dzīvo Latvijā? Kultūrbrančā šie jautājumi tiks sagatavoti, pasniegti un izbaudīti, lai ikvienam klātesošajam sniegtu dažādībai atvērtu pēcgaršu.

“Ieklausoties iekļaušanai un dažādībai atvērto un jau praktizējošo uzņēmēju pieredzes stāstos, redzams, ka dažādu etnisko grupu pieņemšana ir nepieciešama ne tikai sabiedrības saliedētības  veicināšanas un viesmīlības dēļ, bet ļauj arī darba devējam objektīvi novērtēt darbinieku spējas, izvairoties no stereotipos balstītiem aizspriedumiem. Mūsdienīgā sabiedrībā galvenajiem kritērijiem darba tirgū jābūt kandidātu profesionālajām iemaņām un prasmēm, nevis jebkādiem diskriminējošiem faktoriem. Prieks vērot, ka kopumā situācija darba tirgū kļūst arvien labvēlīgāka un darba devēji savus lēmumus biežāk izdara par labu profesionalitātei,” norāda Zaiga Pūce, Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore.

Stendapu komiķis Maksims Trivaškevičs centīsies izzināt no uzņēmējiem pieredzi, ko viņi guvuši strādājot Latvijā un iesaistot darbā cilvēkus ar dažādu etnisko piederību. Sarunās piedalīsies SHO restorāna īpašniece Olha Romanovskaja, “Latvijas Loto” Korporatīvās atbildības un kvalitātes vadības daļas vadītāja Paula Podoļska un Starptautiskās lidostas “Rīga” Klientu attiecību un pakalpojumu nodaļas vadītāja Kristīne Ozoliņa.

Savukārt “Kultūrbranča” otrajā daļā īpašas meistarklases sniegs iespēju sajust kultūru dažādību. Meksikāņu draugs Havjers Garsija (Javier Garcia) mācīs un ļaus nobaudīt “integrācijas zupu” no Latvijā pieejamiem produktiem, jogas treneris Savmitrs Sings (Savmitra Singht), kurš Latvijā ieradies no Indijas, demonstrēs, kā sajust sevi, izmantojot kustības, bet japāņu origami mākslu palīdzēs apgūt Kota Sakurai (Kōta Sakurai).

Šis ir otrais no diviem “Kultūrbranča” pasākumiem, kas aicina darba devējus apzināties iespējas, ko sniedz darba vide bez etniskajām un kultūratšķirību robežām. Kultūrbranča mērķis ir sniegt darba devējiem iespēju izprast dažādību kultūru un rasu kontekstā, kā arī atpazīt savu individuālo aizspriedumu izcelsmi, kas traucē veidot labvēlīgu mikroklimatu uzņēmumā, atbalstot un iesaistot dažādu etnisko grupu pārstāvjus, cienot citādo un ievērojot pievienoto vērtību. 24.novembrī plkst. 10.00 “Paviljons Ziedoņdārzs” norisināsies pirmais “Kultūrbrančs”, kura ietvaros notiks īpašs cittautiešu stendaps ar Roberto Meloni.

Pasākumu varēs vērot arī tiešraidē Sabiedrības integrācijas fonda Facebook lapā. “Kultūrbrančs” tiek īstenots Sabiedrības integrācijas fonda kampaņas “Izstāstīt saliedētību" ietvaros.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI