DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. novembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Lielākajā daļā vecuma grupu turpinās saslimstības ar Covid-19 samazinājums

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā nedēļā, no 7. novembra līdz 13. novembrim, Latvijā par 16.8% samazinājies jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu, reģistrēti 2550 jauni Covid-19 gadījumi. Infekcijas reproduktivitātes koeficients nedaudz pieaudzis un sasniedzis (R) 0,88. Par 9% samazinājies pacientu skaits stacionāros. No jaunatklātajiem Covid-19 gadījumiem 38% bija reinfekcijas. SPKC atgādina, ka Covid-19 izslimošana negarantē ilglaicīgu imunitāti pret atkārtotu inficēšanos ar Covid-19. 

Iepriekšējās nedēļas laikā Covid-19 gadījumu skaits samazinājies visos Latvijas reģionos. Gandrīz visās vecuma grupās turpina samazināties saslimstība ar Covid-19, neliels pieaugums novērojams tikai vecuma grupā virs 80 gadiem.  

Salīdzinot infekcijas izplatības intensitāti uz 100 000 iedzīvotāju aktuāli vakcinēto(pēdējo 6 mēnešu laikā veikta balstvakcinācija vai pabeigta primārā vakcinācija), primāro vakcināciju pabeigušo (ilgāk par 6 mēnešiem) un nevakcinēto cilvēku vidū no jūlija līdz oktobrim, aktuāli vakcinētiem cilvēkiem Latvijā Covid-19 infekcija konstatēta 3,4 reizes retāk, nekā nevakcinētajiem.   

No jūlija līdz septembrim aktuāli vakcinētie tika stacionēti 9,9 reizes retāk nekā nevakcinētie. Savukārt, letāli Covid-19 iznākumi aktuāli vakcinētajiem konstatēti 14,1 reizi retāk, nekā nevakcinētajiem.  

Covid-19 statistikas dati

 Atgādinām, ka vakcinācija pret Covid-19 ir efektīvs veids, kā pasargāt sevi no smagas Covid-19 slimības gaitas. Šobrīd ir iespējams vakcinēties arī pret gripu, tādējādi pasargājot sevi no gripas izraisītām komplikācijām. Īpaši nozīmīgi tas ir hronisko slimību pacientiem, senioriem, bērniem un grūtniecēm, kā arī tiem cilvēkiem, kuriem plānots saņemt veselības aprūpes pakalpojumus, piemēram, plānveida operācijas. Vakcināciju pret gripu un Covid-19 var saņemt vienā vakcinācijas reizē. 

Tabula - vakcinācija pret gripu un Covid-19
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI