DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. novembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas drošībā un aizsardzībā pulkvedis Tālis Majors saņem Valsts prezidenta medaļu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

12. novembrī Valsts prezidents Egils Levits pasniedza Valsts prezidenta medaļu bijušajam Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Militārās policijas komandierim pulkvedim Tālim Majoram par nozīmīgo ieguldījumu Latvijas drošībā un aizsardzībā.

“Jūs jau no paša sākuma, kopš Latvijas neatkarība ir atjaunota, esat Latvijas valsts dienestā un Latvijas valsts neatkarības un drošības sardzē. Šādu cilvēku nav daudz,” atzīmēja Valsts prezidents Egils Levits, jo T. Majors ir viens no tiem, kurš 1991. gada martā uzsāka dienestu Pirmajā policijas bataljonā, kas bija pirmais militārais formējums pēc Latvijas Republikas neatkarības atgūšanas. Dienesta laikā pulkvedis ieņēmis vairākus amatus un no 2008. gada līdz 2022. gada 10. novembrim bija NBS Militārās policijas komandieris.

Savā dienesta laikā pulkvedis aizsargājis ne tikai svarīgus valsts objektus un personas, bet arī organizējis drošības pasākumus dažādiem ārvalstu augstajiem viesiem, tajā skaitā veicinājis Viņa Svētības Pāvesta Jāņa Pāvila II vizītes sekmīgu norisi 1993. gadā un ieguvis lielu pieredzi dažāda līmeņa un sarežģītības pakāpes drošības pasākumu organizēšanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI