DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. novembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Tiks mainītas, precizētas vai likvidētas vairāk nekā 30 adreses Carnikavas pagasta Gaujas ciemā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Turpinot šogad uzsākto adrešu sakārtošanu Ādažu novada Carnikavas pagastā, pašvaldības dome lēmusi par vairāk nekā 30 adrešu maiņu, precizēšanu vai likvidēšanu.

Lēmums "Par adrešu, ielu izvietojuma un īpašumu nosaukumu sakārtošanu objektiem pie Ņūtona, Skābekļa un Ozona ielām Gaujas ciemā" paredz 19 adrešu maiņu, 14 adrešu precizēšanu un trīs adrešu likvidēšanu.

4. augustā pašvaldība saņēma Skābekļa ielas iedzīvotāju iesniegumu ar lūgumu risināt situāciju, kur Skābekļa iela nav izbraucama visā garumā, jo tai pa vidu  ir pārrāvums.

Pēc Valsts zemes dienesta Adrešu reģistra departamenta rekomendācijas, lemjot par adrešu maiņu adresācijas objektiem, tika izvērtēti un likvidēti īpašumu nosaukumi, ja tie atšķiras no adreses.

Apsekojot adreses Gaujas ciemā, tika secināts, ka nepieciešams precizēt Skābekļa, Ņutona, Ozona, Mazās Lilastes un Skautu ielu izvietojumu atbilstoši faktiskajai situācijai un teritoriālajam plānojumam, likvidējot dabā neesošos Skābekļa un Ņutona ielas posmus un pagarinot Ozona un Skautu ielas, mainīt adreses, kā arī precizēt ielas nosaukumu, labojot pārrakstīšanās kļūdu “Ņutona ielai” uz “Ņūtona iela”.

Atbilstoši ierastajai kārtībai lēmums nosūtīts uz Valsts zemes dienesta adrešu reģistra departamentu. Pēc lēmuma reģistrēšanas Valsts zemes dienestā, dažu dienu laikā iedzīvotājiem tiek izsūtītas vēstules par adrešu maiņu uz viņu deklarēto adresi.

Viss mainīto adrešu saraksts pieejams pašvaldības tīmekļvietnes sadaļā "Adreses".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI