DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. novembrī, 2022
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Robežsargu dienas svinības Valsts robežsardzes koledžā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: S.Rapša, VRK

Par godu Robežsargu dienai, 2022.gada 4.novembrī Valsts robežsardzes koledžas Profesionālās izglītības dienesta Pirmās un Otrās mācību rotas 51 kadets deva robežsarga zvērestu: “Es, robežsargs, zvēru būt godīgs un taisnīgs, uzticīgs Latvijas Republikai, pildīt dienesta pienākumus saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmi, starptautiskajiem līgumiem, likumiem un citiem normatīvajiem aktiem, netaupot spēkus, veselību un dzīvību, sargāt Latvijas Republiku un tās neatkarību un kalpot sabiedrības vispārējām interesēm”. 

Pēc zvēresta ceremonijas Valsts robežsardzes koledžas personāls un lūgtie viesi devās uz Robežsargu dienai, kas oficiāli noteikta 7. novembrī, veltīto svinīgo sanāksmi, kuru atklāja Valsts robežsardzes koledžas direktors pulkvedis Mariks Petrušins, sniedzot ieskatu robežsardzes vēsturē, akcentējot svarīgākos posmus robežsardzes attīstībā: “Šodien Valsts robežsardze ir viens no zobratiem Eiropas Savienības mehānismā, kas īsteno integrētu valsts robežas pārvaldību, proti, drošas un labi funkcionējušas Eiropas Savienības ārējās robežas nodrošināšanu. Valsts robežsardzes koledža ir svarīga Valsts robežsardzes struktūrvienība. Koledžas galvenais mērķis ir sagatavot profesionālas amatpersonas – robežsargus. Gadiem ejot, koledžā mainījies ir viss – mācību process, infrastruktūra, darba metodes, sabiedriskās aktivitātes, taču patiesībā ir viena lieta, kas paliek nemainīga – tā ir degsme to cilvēku acīs, kuri vada nodarbības, nodrošina koledžas darbību un, protams, to robežsargu un citu dienestu darbinieku acīs, kuri mūsu koledžā iegūst izglītību, paplašina zināšanas un paaugstina kvalifikāciju. Ar lepnumu varu teikt, ka koledža 30 gadu griezumā ir kļuvusi moderna, prestiža, mūsdienu izaicinājumiem atbilstoša un uz attīstību vērsta augstākās izglītības iestāde, kas ir Eiropas Savienības valsts dienesta neatņemama sastāvdaļa. Paldies ikvienam, kas ir līdzdarbojies Valsts robežsardzes un koledžas attīstībā, kas sniedzis tām atbalstu, kas bijis vienmēr kopā ar mums un kam nav sveša devīze “Gods kalpot Latvijai!””

Svinīgajā sanāksmē ar uzrunu uzstājās Saeimas deputāts Edmunds Teirumnieks, atzīmējot Valsts robežsardzes koledžas uzsākto sadarbību ar Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju robežsargu izglītošanā, uzsverot, ka gadu griezumā sadarbība sevi ir realizējusi un veiksmīgi pierādījusi visaugstākajā līmenī. Rēzeknes valstspilsētas priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs sveica robežsargus profesionālajos svētkos, piebilstot, ka pašvaldība apņēmusies veidot ilgtermiņa un veiksmīgu sadarbību ar Valsts robežsardzes koledžu, atbalstot dažādu projektu īstenošanu. Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas rektore profesore Iveta Mietule pauda gandarījumu par otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmas “Robežapsardze” īstenošanu un Eiropas Robežu un krasta apsardzes aģentūras (Frontex) Eiropas kopīgās maģistra studiju programmas “Stratēģiskā robežu pārvaldība” programmas izveidošanu, īstenošanu un attīstīšanu, kas savukārt veicina iekšējās drošības attīstību.

Lai atzīmētu Valsts robežsardzes koledžas personāla un sadarbības partneru paveikto Valsts robežsardzes koledžas un Valsts robežsardzes attīstībā, par izrādīto centību un iniciatīvu svinīgās sanāksmes laikā pasniegti apbalvojumi koledžas amatpersonām un darbiniekiem, kā arī sadarbības partneriem - Saeimas deputātam Edmundam Teirumniekam, Rēzeknes valstspilsētas priekšsēdētājam Aleksandram Bartaševičam, Zemessardzes 3. Latgales brigādes komandierim pulkvedim Gunāram Vizulim, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas rektorei profesorei Ivetai Mietulei, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas Ekonomikas un pārvaldības fakultātes dekānei profesorei Ilutai Arbidānei un Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas direktorei Olgai Burovai.

Apsveikumus Robežsargu dienā un atzinīgus vārdus Valsts robežsardzes koledžas personālam veltīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes daļas komandieris majors Viktors Ščavinskis, Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra "Zeimuļs" vadītāja Jevgenija Kušča un Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrības pārstāvji.

Robežsargu dienas atzīmēšana paaugstina Latvijas robežsardzes nodarbināto motivāciju un nostiprina apziņu par valstiski svarīgu pienākumu veikšanu!

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI