DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. novembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

EM valsts sekretārs Edmunds Valantis darba vizītē apmeklē ASV

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Edmunds Valantis un valsts sekretāra vietnieks Edijs Šaicāns kopā ar Latvenergo kolēģiem laikā no š.g. 1. novembra līdz 9. novembrim atradīsies darba vizītē Amerikas Savienotajās valstīs, lai piedalītos Amerikas sašķidrinātās dabasgāzes un gāzes samitā, kā arī tiktos ar ASV enerģētikas jomas uzņēmumu pārstāvjiem.

Darba vizītes ietvaros 1.- 3. novembrī, ASV Luiziānas štata pilsētā Leikčārlzā (Lake Charles) EM valsts sekretārs piedalīsies Amerikas sašķidrinātās dabasgāzes un gāzes samita “Americas LNG&GAS Summit” stratēģiskajā konferencē ar uzrunu atklāšanas daļā, kā arī piedalīsies kā viens no runātājiem diskusiju panelī “LNG & Gas Market Overview: Putting The Americas In A Global Context”.

Vizītes turpinājumā, piektdien, 4. novembrī EM valsts sekretārs un delegācija apmeklēs “Plug Power” Ročestras inovāciju centru Bufalo, Ņujorkas štatā, lai iepazītos ar uzņēmuma piedāvātajiem risinājumiem un pieredzi tehnoloģiju integrēšanai esošajā gāzes infrastruktūrā. Uzņēmums nodarbojas ar zaļā jeb no atjaunojamiem energoresursiem iegūta ūdeņraža ražošanu.

Tāpat vizītes ietvaros plānots tikties ar Latvijas augstākās izglītības mācībspēka pārstāvjiem, kuri šobrīd studē Universitātē Eiropas Savienības finansētajā Bufalo programmā, un RTU Biznesa skolas direktoru J.Grēviņu. Tikšanās laikā plānots pārrunāt Bufalo programmas ietvaros iegūto pieredzi un zināšanu pārnesi un integrāciju Latvijā u.c. jautājumus.

Vizītes ASV noslēgumā, 8. novembrī, Pensilvānijas štata pilsētā Pitsburgā EM valsts sekretārs un delegācija apmeklēs enerģētikas uzņēmumu “Westinghouse”, lai ar uzņēmuma vadību pārrunātu to pieredzi mazo nukleāro reaktoru jautājumos, kā arī atbalstu potenciālā regulējuma izstrādē kodolenerģijas jomā Latvijā. “Westinghouse” ir ievērojamākais kodoltehnoloģiju pakalpojumu sniedzējs, kas vairāk kā 130 gadus piedāvā tehnoloģijas un risinājumus elektroenerģijas ražošanai un šobrīd 430 atomstacijas pasaulē izmanto uzņēmuma piedāvātās tehnoloģijas enerģijas ražošanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI