DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizkraukles un Jēkabpils novadu iedzīvotājus aicina uz tikšanos par Sēlijas militārā poligona attīstību

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

27. oktobrī, plkst. 13.00 Seces kultūras centrā Aizsardzības ministrija sadarbībā ar Aizkraukles un Jēkabpils novadu pašvaldībām aicina iedzīvotājus un novada uzņēmējus uz tikšanos, lai informētu par Sēlijas militārā poligona attīstību un atbildētu uz iedzīvotāju jautājumiem.

Tikšanās laikā Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons, Nacionālo bruņoto spēku un Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkuma centra pārstāvji informēs klātesošos par plānošanas procesa virzību un tuvākajā laikā iecerētajiem darbiem Sēlijas poligona attīstībā, kā arī novadu iedzīvotājiem un uzņēmējiem būs iespēja uzdot jautājumus.

Informējam, ka pasākuma norise tiks fotografēta un fotogrāfijas izmantotas tā atspoguļošanai Aizsardzības ministrijas, Aizkraukles un Jēkabpils novadu informatīvajos kanālos.  

Jau ziņots, ka Aizsardzības ministrija ir pieņēmusi lēmumu veidot jaunu militāro poligonu Aizkraukles un Jēkabpils novadu teritorijā, lai stiprinātu valsts aizsardzības spējas un nodrošinātu NATO sabiedroto spēku pastāvīgu klātbūtni Latvijā.

26. jūlijā Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons, Nacionālo bruņoto spēku un Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkuma centra pārstāvji Daudzevā un Viesītē tikās ar Aizkraukles un Jēkabpils novadu domju, pagasta pārvalžu, zemnieku saimniecību, uzņēmumu un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, lai iepazīstinātu ar militārā poligona izveides plāniem un atbildētu uz iedzīvotāju jautājumiem. Tā kā jauno militāro poligonu plānots veidot latviešu vēsturiskās zemes Sēlijas teritorijā, tikšanās laikā Daudzevā no iedzīvotāju vidus izskanēja ierosinājums poligonam piešķirt nosaukumu “Sēlijas militārais poligons”, kas tika atbalstīts no Aizsardzības ministrijas puses.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI