DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

LPS Valde ar Latvijas Banku pārrunās valsts attīstības tendences

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 18.oktobrī Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) paplašinātajā Valdes sēdē ar Latvijas bankas ekspertu plānots pārrunāt Latvijas tautsaimniecības attīstības tendences un prognozes 2023.gadam, savukārt ar Finanšu ministriju paredzētas sarunas par 2023.gada valsts budžetu.

Valdes sēdē par tendencēm pasaules un Eiropas ekonomikā, kā arī ar Latvijas tautsaimniecības attīstības tendencēm un prognozēm 2023.gadam iepazīstinās Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes vadītājs Uldis Rutkaste.

U. Rutkaste informēs par inflāciju un kāpēc svarīgi nepieļaut augstās inflācijas nostiprināšanos, par procentlikmju celšanu eirozonā, kā arī par iespējamās recesijas apmēriem un galveno tautsaimniecības rādītāju (alga, bezdarbs, valdības parāds, utt.) prognozēm.

Tāpat darba kārtībā iekļauts jautājums par 2023.gada valsts budžeta sagatavošanas procesu, un par to informēs Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietniece budžeta jautājumos Jolanta Plūme.

Par valsts 2023.gada budžeta jautājumiem plānots runāt arī LPS Finanšu un ekonomikas komitejā, kas 18. oktobrī notiks pēc Valdes sēdes. Finanšu ministrijas pārstāvji sēdes dalībniekus iepazīstinās ar aktualizētajām makroekonomikas rādītāju prognozēm un vispārējām valdības budžeta bilancēm 2023.-2025.gadam. Sēdes laikā ar ministrijas ekspertiem plānots pārrunāt arī pašvaldību budžeta jautājumus 2022.gada izpildes kontekstā un 2023.gada budžeta sagatavošanas procesu.

LPS Finanšu un ekonomikas komitejas sēde sāksies splkst.14, un to būs iespējams vērot LPS mājaslapā sadaļā "Tiešraides, Videoarhīvs".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI