DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Aizsardzības ministrs piedalīsies Berlīnes ārpolitikas forumā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 18. oktobrī, aizsardzības ministrs Artis Pabriks piedalīsies Berlīnes ārpolitikas forumā, kas šogad būs veltīts Vācijas lomai starptautiskajā arēnā un Eiropas drošības politikas nākotnei, ņemot vērā ar karu Ukrainā saistītās pārmaiņas ģeopolitiskajā situācijā.

Konferences ietvaros A. Pabriks kopā ar Spānijas, Norvēģijas un Ukrainas pārstāvjiem piedalīsies paneļdiskusijā “Miera cena: pārdomājot Vācijas un Eiropas drošības stratēģiju”, kurā paredzēts apspriest tādus jautājumus kā Eiropas vienotības saglabāšana, turpmākā rīcība, ņemot vērā kopš kara Ukrainā gūtās mācības, un Eiropas drošības sekmēšana.

Berlīnes ārpolitikas forumā diskutēs arī par transatlantisko attiecību nākotni, Rietumvalstu attiecībām ar Ķīnu un Krieviju, Krievijas uzsākta kara Ukrainā ietekmi uz Āfrikas kontinentu, Eiropas klimata un enerģētikas politiku, kā arī Vācijas un ASV drošības stratēģiju.

Berlīnes ārpolitikas forumu organizē nodibinājums “Körber-Stiftung”  sadarbībā ar Vācijas Federālo ārlietu biroju, un to varēs vērot tiešsaistē šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI