DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Jauns raidieraksts "Pelnītprasme" paplašinās ieguldītāju zināšanas

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No šodienas katru trešdienu visi, kuri uzsākuši ieguldījumu veikšanu vai plāno to darīt, varēs paplašināt savas zināšanas un uzzināt vēl daudz ko noderīgu, skatoties vai klausoties jaunu raidierakstu "Pelnītprasme". 10 nedēļu garumā dažādu jomu eksperti iepazīstinās ar vērtīgu informāciju, kura jāņem vērā, veicot ieguldījumus.

Aptaujas dati rāda, ka tikai 18% Latvijas iedzīvotāju, kuriem ir uzkrāts "drošības spilvens", savu naudu iegulda biržās kotētos vērtspapīros. Tas ir krietni mazāk nekā mūsu kaimiņvalstīs – Lietuvā un Igaunijā. Daudz vairāk Latvijas iedzīvotāju uzkrājumus uzglabā skaidrā naudā vai bankas kontā, neizvērtējot iespējas likt savai naudai pelnīt.

"Aptaujas rezultāti arī parādīja, ka 55% respondentu trūkst viedokļu no uzticamiem avotiem par ieguldījumu tēmu, kas palīdzētu izvērtēt iespējas un pieņemt lēmumus, savukārt 53% aptaujāto norādīja, ka viņiem nav skaidru zināšanu, kur un kā var ērti un viegli ieguldīt uzkrātos līdzekļus. Raidieraksts "Pelnītprasme", kas veidots kā saruna ar dažādu jomu ekspertiem, palīdzēs cilvēkiem, kuri aktīvi iegulda, tikko sākuši ieguldīt vai par to vēl tikai domā, labāk orientēties plašajos ieguldījumu pasaules labirintos un iegūt informāciju, kas nepieciešama, lai pieņemtu ar investīcijām saistītus lēmumus," saka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) Finanšu instrumentu tirgus uzraudzības departamenta vecākais eksperts un raidieraksta vadītājs Ģirts Dubkēvičs.

FKTK 2021. gadā izstrādāja 10 soļu programmu Latvijas kapitāla tirgus attīstībai, kurā viens no darba virzieniem ir ieguldītāju aktivitātes veicināšana. Lai to nodrošinātu, FKTK sadarbībā ar Latvijas Banku īsteno dažādas aktivitātes un izstrādā izglītojošu saturu Latvijas iedzīvotāju finanšu pratības pilnveidei ieguldījumu jomā. Raidieraksts "Pelnītprasme" ir viena no tām.

Raidierakstu "Pelnītprasme" veido FKTK sadarbībā ar Latvijas Banku. Tas ir skatāms Latvijas Bankas Youtube kanālā: https://www.youtube.com/playlist?list=PLpPDoKZafemGnYnt8uoDkilI_tCPkonw9
vai audioformātā pieejams šeit: https://skanosais.buzzsprout.com/1747453/11477099-pelnitprasme-1-latvijas-iedzivotaju-ieguldisanas-paradumi un klausāms visās populārākajās straumēšanas platformās. Pirmā raidieraksta epizode "Latvijas iedzīvotāju ieguldīšanas paradumi" skatāma šeit: https://www.youtube.com/watch?v=j9EvbTkn9Ek.

Jaunāko informāciju par raidieraksta "Pelnītprasme" epizodēm ieguldījumu jomas interesenti atradīs Facebook kontā "Naudasprasme": https://www.facebook.com/Naudasprasme. Tur arī iespējams uzdot jautājumus un izteikt savus komentārus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI