DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

No 13. līdz 15. oktobrim Latvijā un citviet pasaulē notiks “Erasmus dienas 2022”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) informē, ka no 13. līdz 15. oktobrim Eiropā un citviet pasaulē norisināsies “Erasmus dienas 2022” (#ErasmusDays2022). Šo dienu ietvaros interesenti aicināti piedalīties daudzveidīgās un daudzskaitlīgās klātienes un tiešsaistes aktivitātēs, tai skaitā 17 pasākumos Latvijā, lai uzzinātu par programmas "Erasmus+" iespējām, ieguvumiem un aktualitātēm.

“Erasmus dienas” tiek organizētas jau sesto gadu ar mērķi informēt ikvienu interesentu, tostarp jauniešus un jaunatnes jomā iesaistītos, par Eiropas vērtībām, programmas “Erasmus+” aktualitātēm, projektu iespējām, kā arī ietekmi vietējā, valsts un starptautiskā līmenī. Šogad papildu tam tiks atzīmēta “Erasmus+” 35. gadadiena, kā arī runāts par četrām programmas prioritātēm: iekļaušana un dažādība; digitālā transformācija; vides ilgtspējība un klimata pārmaiņu novēršana; līdzdalība demokrātiskajos procesos.

Šobrīd #ErasmusDays virtuālajā kartē atrodami vairāk nekā 5000 pasākumu, kurus organizēs “Erasmus+” projektu īstenotāji un profesionāļu tīkli visā Eiropā un citviet pasaulē. Latvijā kopumā norisināsies 17 pasākumi tādās pilsētās kā Rīgā, Dobelē, Saldū, Cēsīs, Limbažos, Daugavpilī un Līvānos.

Piektdien, 14. oktobrī, plkst. 17.00 kultūras biedrība “Alternatīvā Realitāte” aicina ikvienu interesentu uz pasākumu “Erasmusdays: Durvis uz nākotni”. Tā laikā būs iespēja uzzināt par “Erasmus+” neformālās izglītības iespējām, sarunāties ar jauniešiem par viņu “Erasmus+” pieredzi, kā arī uzzināt par organizācijas “Erasmus+” projekta pieredzi Kiprā. Ieeja pasākumā bez maksas. Plašāka informācija pieejama organizācijas Facebook lapā.

Visus “Erasmus dienu” pasākumus aicinām skatīt interaktīvā kartē, kas pieejama tīmekļa vietnē www.erasmusdays.eu.

Pērn #ErasmusDays ietvaros kopumā norisinājās 5670 pasākumi 67 valstīs. #ErasmusDays ir Francijas “Erasmus+” aģentūras iniciatīva, kuru atbalsta Eiropas Komisija un kura notiek kopš 2017. gada. To laikā programmas “Erasmus+” projektu īstenotāji un citi eksperti dalās ar saviem panākumiem, pieredzi un ieguvumiem, ko sniegusi programma.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI