DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. septembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Robežsargi konstatē cigarešu nelikumīgas pārvietošanas gadījumu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šā gada 28. septembrī Līvānu novadā robežsargi pārtrauca tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu un saistībā ar cigarešu kontrabandu aizturēja vienu personu.

Trešdien, pārbaudot informāciju par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu, Valsts robežsardzes amatpersonas Jersikas pagastā uz autoceļa A6 apturēja kādu Mercedes Benz Sprinter 311 markas automašīnu, kuru vadīja 1983. gadā dzimušais Latvijas nepilsonis. Automašīnas apskates laikā robežsargi tās kravas nodalījumā konstatēja deviņus iepakojumus ar cigaretēm.

Kopumā robežsargi izņēma 90 000 cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Pret 1983. gadā dzimušo vīrieti uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas (par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu, kas tika izdarīta lielā apmērā), un par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu likums paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI