DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. septembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

VID muitas amatpersonas novērš 150 000 cigarešu kontrabandu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kravas vilcienu kontroli uz Latvijas – Baltkrievijas robežas, novērsa mēģinājumu nelegāli ievest 150 000 cigaretes jeb 7500 paciņas cigarešu. Tās bija paslēptas čuguna kravās.

Vakar, 2022.gada 27.septembrī, Indras muitas kontroles punktā (MKP) muitas kinologam, ar darba suni pārbaudot kravas vilcienu, kas iebrauca no Baltkrievijas, radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvietošanu vagonos ar čuguna kravu. Muitas amatpersonas kopā ar Valsts robežsardzes darbiniekiem veica fizisko kontroli un konstatēja, ka kravā paslēpti iepakojumi ar cigaretēm. Tajos atradās 40 000 cigarešu "NZ" (2000 paciņas cigarešu) ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Arī 24.septembrī Indras MKP, veicot no Baltkrievijas iebraukušā kravas vilciena kontroli, muitas kinologs ar darba suni atklāja nedeklarētas cigaretes vagonā ar kravu – čuguns. Muitas amatpersonas, veicot vilciena vagona padziļināto kontroli, izņēma 30 000 cigarešu "NZ" un "Premjer" (1500 paciņas cigarešu) ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Tajā pašā dienā, 24.septembrī, videonovērošanas un skenēšanas attēlu analīzes rezultātā Indras MKP muitas amatpersonas atklāja kontrabandas cigaretes vēl citā vilciena sastāvā. Veicot fizisko kontroli, muitnieki konstatēja, ka divos vagonos zem čuguna gabalu slāņa noslēpti četrpadsmit iepakojumi ar cigaretēm. Tajos atradās kopumā 80 000 cigarešu "NZ" un "Queen" jeb 4000 paciņas cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

VID tīmekļvietnes sadaļā “Muita/Noderīgi/Kontrabandas cigaretes/Statistika” ir iespēja sekot līdzi, kāds ir novērstās kontrabandas apjoms šajā jomā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI