DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. septembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Lidostā enerģiju taupīs gan darba telpās, gan pasažieru terminālī

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lidosta “Rīga” izstrādājusi enerģijas taupības pasākumu kopumu 2022.–2023. gada apkures sezonai: no nākamās nedēļas tiks mainīta apgaismojuma intensitāte gan lidostas iekštelpās, gan ārpus telpām, kā arī tiks pielāgota apkures temperatūra lidostas terminālī un darba telpās.

“Lidostas darba procesu specifikas un augsto drošuma prasību dēļ iespējas samazināt enerģijas patēriņu lidostā ir ierobežotas, tomēr esam izstrādājuši pasākumu kopumu, kas ļaus mums, saglabājot atbilstošu drošuma līmeni, samazināt enerģijas patēriņu gaidāmajā apkures sezonā. Šie pasākumi skars gan mūsu klientus, gan darbiniekus, tāpēc aicinām ikvienu uz sapratni un atsaucību!” saka lidostas “Rīga” valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Pasažieriem un lidostas termināļa apmeklētājiem jārēķinās, ka terminālī no nākamās nedēļas gaisa temperatūra tiks nodrošināta 19–20°C robežās. Tur, kur tas iespējams - gan terminālī, gan darba telpās, gan lidostas teritorijā ārpus telpām - tiks samazināta apgaismojuma intensitāte.

Gaisa temperatūra līdz iepriekš minētajai tiks pazemināta arī lidostas darba telpās, bet ārpus darba laika to samazinās vēl par vairākiem grādiem.

Enerģijas taupības pasākumu kopums paredz arī izglītojošus pasākumus darbiniekiem, apmācot un informējot ikvienu lidostā strādājošo par iespējām ikdienā samazināt enerģijas patēriņu, sākot ar racionālu telpu vēdināšanu un elektroiekārtu lietošanu līdz atgādinājumiem par apgaismojuma izslēgšanu un biroja tehnikas optimālu izmantošanu, kā arī attālināta darba iespējām, kur tas pieļaujams.

Tāpat lidosta aicinās uzņēmumus, kas strādā lidostā, ieviest līdzīgus enerģijas patēriņa samazināšanas pasākumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI