DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. septembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Jaunajā inovāciju platformas “Demola Latvia” sezonā studenti meklēs risinājumus šodienas un nākotnes izaicinājumiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Līdz 29. septembrim visu Latvijas augstskolu studenti aicināti pieteikties dalībai Demola Latvia rudens sezonā un izstrādāt inovatīvus risinājumus gan dažādu Latvijas uzņēmumu piedāvātiem, gan atvērtiem nākotnes tendenču izaicinājumiem.

2022. gada rudens sezonā studentu komandas risinās dažādus industrijas, pašas “Demola Latvia un Latvijas Jūras akadēmijas piedāvātus izaicinājumus, kas saistīti ar jūrniecības un jūrnieka profesijas nākotni, dūņu apstrādi dzeramā ūdens sagatavošanas procesā, nekustamā īpašuma digitālu pārraudzību un nākotnes tendencēm universitātēs un STEM izglītībā.

Izaicinājumi un pieteikšanās: https://idejubanka.lv/#/projects.

«Demola Latvia» ir viena no Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Zinātnes un inovāciju centra Dizaina fabrikas īstenotās vērienīgās studentu inovāciju grantu programmas «Inovāciju granti jūrniecībā studējošajiem» aktivitātēm un darbojas kā sadarbības platforma studentiem, uzņēmumiem un universitātēm. Programmā var pieteikties dažādu augstskolu studenti, gūstot iespēju strādāt starpdisciplinārās komandās biznesa vidē, programmas laikā pētot un radot risinājumu konceptus industrijas, programmas un sadarbības partneru definētām problēmsituācijām. 

«Balstoties uz ilggadējo pieredzi inovāciju veicināšanā starp studentiem un industriju, 2022. gadā mēs veidojam ciešāku sadarbību ar «Demola Global» tīklu Somijā un visā pasaulē, lai sekotu līdzi tendencēm studentu inovāciju attīstības veicināšanā. Šis gads iezīmē jaunu sākumu arī izaicinājumu definēšanā un sadarbībā ar industrijām, tādēļ esam priecīgi piedāvāt astoņus jaunus izaicinājumus, kurus multidisciplināru studentu komandas risinās turpmākos trīs mēnešus,» stāsta «Demola Latvia» koordinatore Līva Stūrmane.

Par dalību projektā studenti var saņemt ikmēneša stipendiju 200 līdz 228 eiro apmērā, ir pieejams atbalsta fonds idejas izstrādei līdz 2500 eiro apmērā. Studentiem tiks sniegts arī mentoru un RTU Zinātnes un inovāciju centra Dizaina fabrikas ekspertu atbalsts. 

Lai iepazīstinātu studentus ar visām studentu inovāciju grantu programmas aktivitātēm, šodien, 15. septembrī, plkst. 16.30 RTU Arhitektūras fakultātē, Ķīpsalas ielā 6, sākas īpašs studentu festivāls. Tā aktivitātes turpināsies vēl divas septembra ceturtdienas – 22. un 29. septembrī.

RTU studentu inovāciju grantu aktivitātes īsteno kopš 2019. gada, lai attīstītu studentos inovatīvo domāšanu, jaunradi un uzņēmējspējas. No 2019. gada līdz 2022. gadam aktivitātes tika īstenotas projektā «RTU inovāciju granti studentiem» (ERAF līdzfinansētais projekts Nr. 1.1.1.3/18/A/001 «RTU inovāciju granti studentiem»), savukārt 2022. gada augustā tika sākts projekts «Inovāciju granti jūrniecībā studējošajiem» (ERAF līdzfinansētais projekts Nr. 1.1.1.3/18/A/006 «Inovāciju granti jūrniecības nozarē studējošajiem»).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI