DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. septembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

ASV Speciālo spēku laivas vienība veiksmīgi noslēgusi apmācību ar Nacionālo bruņoto spēku karavīriem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: NBS.

No 27. jūlija līdz 30. augustam Latvijā notika ASV Speciālo spēku organizēta militāra apmācība, lai kopā ar Nacionālo bruņoto spēku karavīriem trenētu ASV vidēja izmēra kaujas laivu izmantošanu uzdevumu izpildē (Combat Craft Medium) (turpmāk CCM).

CCM vienības un Nacionālo bruņoto spēku kopīgas mācības stiprina vienību sadarbību un savstarpējo savietojamību. CCM vienība mācījās no Latvijas pieredzes, darbojoties Baltijas jūrā, savukārt Latvijas bruņoto spēku karavīri ieguva pieredzi sadarbībā ar ASV Speciālo spēku vienībām un iespēju strādāt ar augstas klases tehniku.

CCM ir pārkonfigurējama virszemes taktiskās mobilitātes laiva, kura paredzēta vairāku uzdevumu izpildei, tostarp nogādāt speciālo operāciju spēkus dažādu apdraudējumu vidē, kā arī piedalīties kuģu meklēšanas un sagrābšanas operācijās.

Starptautisko militāro mācību regulārai norisei Latvijā un citās alianses dalībvalstīs, un sabiedroto valstu plašai iesaistei šādās mācībās ir būtiska loma, lai praktiski trenētu un stiprinātu NATO gaisa, sauszemes un jūras spēku, kā arī speciālo operāciju vienību sadarbību stratēģiskā, operacionālā un taktiskā līmenī, demonstrējot NATO kolektīvās aizsardzības spējas un gatavību aizsargāt katru alianses dalībvalsti no visu veidu drošības draudiem.       

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI