DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. septembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Alūksnes novada civilās aizsardzības komisija mācībās vingrinās rīcībai krīzes situācijās

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Evita Aploka.

Trešdien, 7. septembrī, Alūksnes novada sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisija piedalījās Aizsardzības ministrijas rīkotajās mācībās “Amex 2022”, lai vingrinātos  rīcībai militāru un hibrīdkrīžu gadījumā.

Mācību laikā saskaņā ar sagatavotu mācību scenāriju komisija sadarbībā ar Zemessardzes 2. Vidzemes brigādi un 31. kājnieku bataljonu izspēlēja atbildīgo institūciju rīcību un sadarbību nekonvencionāla un militāra apdraudējuma gadījumā.

“Šīs mācības bija labs treniņš pašvaldībai un visām iesaistītajām institūcijām apzināties iespējamā apdraudējuma situāciju, atbildīgo iestāžu paredzamo rīcību situācijas risināšanai un pieejamos resursus,” pēc mācībām uzsvēra Dzintars Adlers, Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs, Alūksnes novada sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas priekšsēdētājs.

Mācībās piedalījās arī Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes komandieris pulkvedis Gunārs Kauliņš. Viņš pauda gandarījumu par Alūksnes novada pašvaldības iniciatīvu un vēlmi būt mācību “Amex” dalībniekiem un vingrināties rīcībai krīzes situācijās, tādejādi dodot ieguldījumu visaptverošās valsts aizsardzības sistēmas stiprināšanā.

“Mūsu brigādei un vietējam bataljonam jau ilgstoši ir veiksmīga sadarbība ar Alūksnes novada pašvaldību gan militāro mācību “Namejs” norisē, gan jau plānojot nākamā gada 4. maija militārās parādes norisi Alūksnē,” teica G. Kauliņš. 

Ikgadējās Aizsardzības ministrijas mācības “Amex” notiek Nacionālo bruņoto spēku militāro mācību “Namejs 2022” ietvaros. 2021. gadā Alūksnes novada pašvaldība piedalījās Zemessardzes rīkotajās mācībās “Pilskalns” civilās aizsardzības komisijām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI