DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. septembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Bļodniece piedalīsies Ukrainas Aizsardzības kontaktgrupas sanāksmē Ramšteinā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 8. septembrī, Vācijā, Ramšteinā, Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre Baiba Bļodniece piedalīsies Ukrainas Aizsardzības kontaktgrupas sanāksmē, lai vienotos par sabiedroto iespējām sniegt nepieciešamo palīdzību Ukrainas aizsardzības spēju stiprināšanā.

Parlamentārā sekretāre B. Bļodniece Ukrainas Aizsardzības kontaktgrupas sanāksmē pārstāvēs aizsardzības ministru Arti Pabriku.

Ukrainas Aizsardzības kontaktgrupas sanāksmi vadīs ASV aizsardzības sekretārs Loids Ostins (Lloyd Austin III) un  ASV Apvienotās štābu priekšnieku komitejas priekšsēdētājs ģenerālis Marks Millijs (Mark Milley).

Sanāksmē aicināti piedalīties aizsardzības ministri un augstākās militārās amatpersonas, lai apspriestu Krievijas nepamatoti sākto karu Ukrainā un nepieciešamo atbalstu Ukrainai, kā arī diskutētu par dažādiem drošības jautājumus, ar kuriem šobrīd saskaras Ukraina un sabiedrotie.

Jau vēstīts, ka kopš 24. februāra Latvijas valdības sniegtais militārais atbalsts Ukrainai cīņā pret Krievijas uzbrukumu ir mērāms jau aptuveni 300 miljonu eiro apmērā, savukārt Latvijas iedzīvotāji, uzņēmumi un nevalstiskās organizācijas apkopojušas ziedojumus vairāk nekā 15,7 miljonu eiro apmērā.

Latvijas sniegtajā militārajā atbalstā iekļauti ieroči, individuālais ekipējums, sausās pārtikas uzturdevas, munīcija, prettanku ieroči, pretgaisa raķetes “Stinger”, bezpilota lidaparāti, pašgājējhaubices, helikopteri, degviela u.c. preces.

Tāpat ar Latvijas Aizsardzības un Ārlietu ministriju atbalstu Ukrainā regulāri tiek nogādāta daudzveidīga humānā palīdzība, kas tiek apkopota ar kustības “Uzņēmēji mieram” atbalstu.

Aizsardzības ministrija sadarbībā ar organizāciju “Uzņēmēji mieram” īsteno iniciatīvu, kuras mērķis ir savākt ziedojumus vairāk nekā septiņu miljonu eiro apmērā, lai Ukrainas bruņotajiem spēkiem nodrošinātu militāros transportlīdzekļus, bruņuvestes, bruņotas ātrās medicīniskās palīdzības mašīnas, tehnoloģiju risinājumus un cita veida cita veida militāro palīdzību, piemēram, binokļus un nakts redzamības iekārtas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI