DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. augustā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

FKTK pielīdzina Latvijas pašvaldību risku valsts riskam kredītriska pašu kapitāla aprēķina vajadzībām

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome 2022. gada 23. augustā ir pieņēmusi lēmumu pielīdzināt Latvijas pašvaldību risku valsts riskam kredītriska pašu kapitāla prasību aprēķina vajadzībām.

Riska pielīdzināšana veikta atbilstoši Regulas Nr. 575/2013 115. panta 2. punktam. Turpmāk, veicot kredītriska riska darījumu riska svērto vērtību aprēķinu, riska darījumus ar Latvijas valstspilsētu un novadu pašvaldībām var pielīdzināt riska darījumiem ar Latvijas valdību. 

Lēmums par Latvijas pašvaldību riska pielīdzināšanu valsts riskam ļaus kredītiestādēm piemērot šādiem riska darījumiem zemākas riska pakāpes, tādējādi samazinot kredītriska pašu kapitāla prasību. Tāpat kredītiestādes varēs optimizēt šo darījumu kredītriska pārvaldību, turpmāk tos pārvaldot kā riska darījumus ar centrālo valdību. Savukārt Latvijas valstspilsētu pašvaldībām un novadu pašvaldībām pozitīvi ietekmēs pieejamo kredītresursu cenu.

Par pieņemto lēmumu tiks informēta Eiropas Banku iestāde un tai tiks nosūtīts Latvijas valstspilsētu pašvaldību un novadu pašvaldību saraksts, iekļaušanai Eiropas Banku iestādes uzturētajā publiski pieejamajā datubāzē, kas pieejama tās mājaslapā. Sarakstu ar visām pašvaldībām Eiropas Savienībā, kuru risks ir pielīdzināms atbilstošās valsts riskam ir atrodams šeit: https://www.eba.europa.eu/eba-updates-lists-regional-governments-and-local-authorities-rglas-and-public-sector-entities-pses.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI