DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. augustā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Parakstīts līgums līdzfinansējuma saņemšanai elektroautobusu iegādes projektam

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Rīgas satiksme” un Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) parakstījusi līgumu Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda līdzfinansējuma saņemšanai, lai īstenotu projektu “Elektroautobusu iegāde Rīgas valstspilsētai”. Piesaistītais Kohēzijas fonda finansējums sniegs iespēju uzņēmumam turpināt īstenot ekonomiskos un ekoloģiskos mērķus. Projekta līdzfinansējums ir 85% apmērā no attiecināmajām izmaksām, t.i.  18,17 miljoni eiro.

“Rīgas satiksmes” valdes loceklis Andris Lubāns: ”Videi draudzīgu autobusu iegādes projekts Rīgai ir jauns un izaicinošs. Pie tā esam strādājuši vairāk nekā gadu. Liels izaicinājums ir ne tikai izvēlēties transportlīdzekļus, bet arī paredzēt, kā ar elektrību darbināmi autobusi iekļausies Rīgas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā, ņemot vērā esošo infrastruktūru. CFLA līdzfinansējuma apstiprinājums ir apliecinājums, ka mums uzticas un mūsu mērķi ir saskanīgi. “Rīgas satiksme” varēs turpināt veikt veco autobusu nomaiņu pret jauniem, kā arī palielināt elektriskā transporta īpatsvaru ikdienas pasažieru pārvadājumos.”

Projekta mērķis ir elektrotransporta īpatsvara palielināšana ikdienas sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanā Rīgā un palielināts pasažieru skaits, kuri izmanto videi draudzīgu sabiedrisko transportu.

Projekts paredz 35 jaunu rūpnieciski ražotu elektroautobusu iegādi, kuri nomainīs pašlaik izmantotos novecojušos aptuveni 20 gadus nokalpojušos autobusus.

Projekta īstenošanas rezultātā tiks sekmēta  sabiedriskā transporta pieejamība un pievilcība, kā arī tiks veicināta pakāpeniska sabiedriskā transporta dekarbonizācija, sekmējot atteikšanos no fosilās degvielas.

Projekta kopējās izmaksas plānotas 21 377 957,65 eiro apmērā, no kurām 85% jeb 18 171 264,00 eiro ir plānots piesaistīt no Eiropas Savienības Kohēzijas fonda.

Projekta īstenošanas sagatavošanās posms uzsākts jau 2021. gadā un šobrīd norit 2021. gada oktobrī uzsāktā elektroautobusu iegādes iepirkuma procedūra. 2022. gada ietvaros plānots noslēgt līgumu par elektroautobusu piegādi un projektu plānots īstenot līdz 2023. gada beigām.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI