DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. augustā, 2022
Lasīšanai: 7 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Nedēļas nogale uz valsts robežas un iekšienē

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 12. augustā

Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 81 likumpārkāpēju.

Uz ārējām robežām konstatēti 34 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta sešiem ārzemniekiem

Vientuļu, Terehovas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta četriem Krievijas, vienam Tadžikistānas un vienam Kirgizstānas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti 18 ārzemniekiem

Grebņevas, Pāternieku un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti 12 Uzbekistānas, viens Ukrainas, viens Krievijas, viens Armēnijas, viens Kazahstānas, viens Tadžikistānas un viens Gruzijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība trīs Uzbekistānas un Armēnijas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta pieciem Latvijas pilsoņiem

Silenes robežkontroles punktā konstatēts viens no Latvijas izceļojošs Latvijas pilsonis, kuram nebija derīgu ceļošanas dokumentu (dokumentam beidzies derīguma termiņš), savukārt Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Stambulu izceļojošs nepilngadīgs Latvijas pilsonis, kuram nebija otra vecāka notariāli apliecinātas piekrišanas patstāvīgai izceļošanai no valsts. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 17 personām – septiņiem Igaunijas, sešiem Lietuvas, vienam Latvijas, vienam Baltkrievijas, vienam Kazahstānas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 30 personām – sešiem Krievijas,  pieciem Igaunijas, četriem Lietuvas, četriem Baltkrievijas, diviem Latvijas, diviem Kazahstānas, diviem Kirgizstānas, diviem Ukrainas, vienam Bosnijas un Hercegovinas, vienam Moldovas un vienam Polijas pilsonim.

Sestdien, 13. augustā

Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 47 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 20 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēti divi ārzemnieki ar viltotiem dokumentiem

Ventspils nodaļā konstatēts viens Eritrejas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Portugāles pilsoņa pasi un viens Irākas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Itālijas pilsoņa pasi. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros viltotie dokumenti izņemti.

  • Aizturēta viena meklēšanā esoša persona

Ventspils nodaļā konstatēts viens no Zviedrijas Latvijā ieceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. 1994.gadā dzimušais vīrietis aizturēts un nodots Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta deviņiem ārzemniekiem

Terehovas, Grebņevas, Pāternieku un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trīs Krievijas, diviem Ukrainas, vienam Kirgizstānas un vienam Azerbaidžānas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekam liegts ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā. Personas atgriezta uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti četriem ārzemniekiem

Grebņevas robežkontroles punktā konstatēti četri Ukrainas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta pieciem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Mančesteru izceļojošs Latvijas pilsonis, kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Lielbritāniju. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām – diviem Lietuvas, vienam Igaunijas un vienam Krievijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 23 personām – septiņiem Baltkrievijas, septiņiem Krievijas, pieciem Latvijas, diviem Ukrainas, vienam Izraēla un vienam Moldovas pilsonim.

Svētdien, 14. augustā

Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 43 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 16 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēti divi ārzemnieki ar viltotiem dokumentiem

Terehovas robežkontroles punktā konstatēts viens Ukrainas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Ukrainas vadītāja apliecību. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros viltotais dokuments izņemts.

  • Ieceļošana Latvijā liegta 11 ārzemniekiem

Terehovas un Vientuļu robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta septiņiem Krievijas, vienam Ukrainas un vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas un diviem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Personas atgriezta uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti vienam ārzemniekam

Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēts viens Krievijas pilsonis, kurš bija pārkāpis uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Persona saukta pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti sešām personām – trīs Lietuvas, diviem Igaunijas un vienam Krievijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 21 personai – astoņiem Krievijas, četriem Baltkrievijas, trīs Ukrainas, diviem Lietuvas, vienam Izraēla, vienam Rumānijas, vienam Serbijas un vienam Vācijas pilsonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI