DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. augustā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kariņš: ES līmenī ir jālemj par tūrisma vīzu izsniegšanas pārtraukšanu Krievijas pilsoņiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš piektdien, 12. augustā, Pilsrundālē tikās ar Lietuvas premjerministri Ingrīdu Šimonīti (Ingrida Šimonytė). Tikšanās laikā Latvijas un Lietuvas valdību vadītāji pārrunāja aktuālo enerģētikas un drošības situāciju reģionā, kā arī atbalsta turpināšanu Ukrainai. Ministru prezidents uzsver, ka, Krievijai jau sesto mēnesi turpinot brutālo karu pret tās kaimiņvalsti, Eiropas Savienības līmenī ir jālemj par Šengenas tūrisma vīzu izsniegšanas pārtraukšanu Krievijas pilsoņiem, tādējādi pastiprinot pret Krieviju vērstās sankcijas.

Pārrunājot aktuālo situāciju enerģētikā, Latvijas un Lietuvas premjerministri uzsvēra nepieciešamību stiprināt enerģētisko neatkarību no Krievijas energoresursiem, vienlaikus nodrošinot nepieciešamās dabasgāzes piegādes reģionam gaidāmajā apkures sezonā. To šobrīd nodrošina Klaipēdas sašķidrinātās gāzes terminālis un šogad darbību sākušais Polijas un Lietuvas gāzesvadu starpsavienojums (GIPL), bet līdz gada beigām plānots atklāt sašķidrinātās gāzes termināli Paldiskos, Igaunijā.

K. Kariņš un I. Šimonīte, pārrunājot drošības situāciju reģionā un Krievijas īstenoto karu Ukrainā, apliecināja abu valstu apņemšanos turpināt atbalsta sniegšanu Ukrainai cīņā pret Krievijas agresiju.

Tikšanās laikā Latvijas un Lietuvas premjerministri apmeklēja Rundāles pili.

Jau vēstīts, ka iepriekš plānotā neformālā Baltijas premjerministru tikšanās Baltijas Ministru padomes ietvaros nenotika, jo Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa (Kaja Kallas) ir inficējusies ar Covid-19.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI