DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. augustā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Bruņoto spēku komandieris ASV apmeklē militārās mācības “Northern Strike”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 14. līdz 18. augustam Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš atradīsies darba vizītē ASV, lai pārrunātu Latvijas un ASV bruņoto spēku sadarbību aizsardzības jomā, drošības un sadarbības aktualitātes, kā arī apmeklētu starptautiskās militārās mācībās “Northern Strike 2022”, kurās piedalās arī Nacionālo bruņoto spēku karavīri un zemessargi.

Jau ziņots, ka no 6. līdz 20. augustam Latvijas karavīri un zemessargi piedalās mācībās “Northern Strike 2022” Mičiganas štatā, ASV. “Northern Strike” ir ikgadējas apvienotās sauszemes un gaisa spēku mācības, ko organizē Mičiganas Nacionālā gvarde. Mācību mērķis ir uzturēt un pilnveidot vienību kaujas gatavību, tai skaitā veicot kaujas šaušanu un integrējot apvienoto uguns atbalstu sauszemes spēku vienību uzdevumu izpildē, kā arī turpināt sadarbību ar sabiedroto spēkiem.

Mācībās Latviju pārstāv karavīri no Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes kā gaisa atbalsta kontrolieri un apvienotā uguns atbalsta novērotāji, karavīri no Gaisa spēkiem kā lidlauka operāciju vadības speciālisti, Speciālo operāciju pavēlniecības Speciālo uzdevumu vienības karavīri, kā arī zemessargi no Zemessardzes medicīnas rotas, inženieru rotas un apvienotā uguns atbalsta speciālisti. Līdz ar Latvijas karavīriem kopumā mācībās “Northern Strike” Greilingas un Alpenas bāzēs piedalās 7400 karavīru no ASV un četrām sabiedroto valstīm.

ASV ir ilggadējs Latvijas stratēģiskais partneris un sabiedrotais, ieņemot nozīmīgu lomu Latvijas aizsardzības spēju stiprināšanā. Šogad aprit 29 gadi kopš Latvijas un Mičiganas Nacionālā gvarde iesaistījās partnerattiecību programmā. Lielākie sadarbības projekti Mičiganas Nacionālajai gvardei šo gadu laikā bijuši ar Zemessardzi, Gaisa spēkiem, kā arī Sauszemes spēku Mehanizēto kājnieku brigādi, īpaši tuvā gaisa atbalsta kontrolieru apmācībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI