DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. augustā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pabriks piedalīsies konferencē Kopenhāgenā par sabiedroto atbalsta iespējām Ukrainai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 11. augustā, Kopenhāgenā, Dānijā aizsardzības ministrs Artis Pabriks apmeklēs Ukrainas, Apvienotās Karalistes un Dānijas rīkotu konferenci par sabiedroto iespējām sniegt nepieciešamo palīdzību Ukrainas aizsardzības spēju stiprināšanā.

Konferences mērķis ir sekmēt sadarbību starp Ukrainu un virkni sabiedrotajām valstīm,  īpaši Ziemeļeiropas un Austrumeiropas valstīm, lai nodrošinātu militāro un finansiālo palīdzību, kā arī īstenotu nepieciešamo apmācību, palīdzot Ukrainai cīņā pret Krievijas izvērsto brutālo karu.

Konferenci vadīs Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs (Oleksii Reznikov), Lielbritānijas aizsardzības valsts sekretārs Bens Voless (Ben Wallace) un Dānijas aizsardzības ministrs Mortens Bodskovs (Morten Bødskov), un tajā aicināti piedalīties Baltijas valstu, Ziemeļeiropas, Čehijas un Slovākijas aizsardzības ministri.

Jau ziņots, ka Latvija ir arī viena no Ukrainas Aizsardzības kontaktgrupas dalībvalstīm, kuras apņēmušās palīdzēt Ukrainai cīņā pret Krievijas agresiju. Ukrainas Aizsardzības kontaktgrupas pirmā sanāksme notika šī gada aprīlī ASV militārajā bāzē Ramšteinā, Vācijā, piedaloties daudzu pasaules valstu aizsardzības ministriem.

Kopš Ukrainas Aizsardzības kontaktgrupas izveides Ukraina ir saņēmusi būtisku atbalstu. Piemēram, ASV piegādājušas prettanku un pretgaisa aizsardzības ieročus, haubices un munīciju, bezpilota lidaparātus un helikopterus Mi-17. Tāpat grupas dalībvalstis nodrošinājušas pārtikas produktus, kājnieku ieroču munīciju, medicīnas preces, formas tērpus un citu Ukrainas bruņotajiem spēkiem nepieciešamo. Kontaktgrupas dalībvalstis Ukrainai piegādā arī humāno palīdzību, palīdzot kara skartajiem civiliedzīvotājiem.

Latvija Ukrainai sniegusi nozīmīgu militāro palīdzību, nodrošinot ieročus un individuālo ekipējumu, bezpilota lidaparātus, sausās pārtikas uzturdevas, munīciju, prettanku ieročus un pretgaisa raķetes “Stinger”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI