DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. augustā, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ar pavāru konkursu noslēdzas Vidzemes zemessargu lauka nometne

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Lelde Melece, Zemessardzes 2.Vidzemes brigāde

Svētdien, 31. jūlijā, Alūksnes novada militārajā bāzē “Meža Strautiņi” notika Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes zemessargu lauka nometnes noslēguma svinīgā ceremonija, kurā piedalījās gan zemessargu intensīvās pamatapmācības kursa, gan izlūku apmācības kursa beidzēji.

Nometnes noslēguma pasākumā pirmo reizi 2. Vidzemes brigādes vēsturē norisinājās brigādes lauka virtuvju konkurss, kurā pavāriem trīs stundu laikā no iepriekš nezināmiem produktiem bija jāpagatavo pusdienas nometnes dalībniekiem un noslēguma ceremonijas viesiem. Pavāru sniegumu vērtēja žūrija, kuru vadīja šefpavārs un SIA “Gatavo dabā” vadītājs Renārs Purmalis. Apbalvojot uzvarētājus – 22. kaujas nodrošinājuma bataljona lauka virtuves komandu – šefpavārs atzina, ka bijis grūti noteikt uzvarētāju, jo šādās unikālās sacensībās uzvarētāji ir visi. Savukārt konkursa idejas autors, Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes komandieris pulkvedis Gunārs Kauliņš uzsvēra, ka konkursa galvenais ieguvums bija lauka virtuvju komandu savstarpējā sadarbība un atbalsts.

Zemessardzes 2. Vidzemes brigādē šogad notiek intensīva bataljonu lauka virtuvju personāla apmācība un iesaiste bataljonu mācībās. Piemēram, bataljonu lauka virtuves pēc noteikta grafika trīs nedēļas nodrošināja ēdināšanu lauka nometnes dalībniekiem un atbalsta personālam. Tā bija iespēja virtuvju personālam nostiprināt iemaņas strādāt komandā un ilgstoši nodrošināt maltītes lielam skaitam karavīru un zemessargu.

Jau ziņots, ka jūlijā notika intensīvās pamatapmācības kurss, kurā zemessargi no pieciem Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes bataljoniem un atsevišķajām rotām profesionālu instruktoru vadībā apguva lauka kaujas iemaņas, kaujas šaušanu, topogrāfiju, pirmo medicīnisko palīdzību, ierindas apmācību un citas prasmes, kas primāri nepieciešamas katram zemessargam.

Paralēli pamatapmācības kursam notika arī paplašinātās pirmās palīdzības, izlūka pamatapmācības, kājnieku rotas un vada sakarnieku kurss, mīnu uzstādīšanas un spridzināšanas pamatkurss, rezerves karavīru iemaņu atjaunošanas, pirmās līnijas snaipera, kaujas tehnikas atpazīšanas kurss Valsts robežsardzei un Valsts robežas apsardzības procedūru apmācība zemessargiem.

Šogad Zemessardzes 2. Vidzemes brigāde ir saņēmusi vairāk nekā 600 pieteikumus par stāšanos Zemessardzē. Lai uzsāktu pildīt zemessarga pienākumus, ikkatram jaunajam zemessargam ir jāapgūst 21 dienu ilgs pamatapmācības kurss. To iespējams apgūt divos veidos – trīs nedēļu intensīvajā pamatapmācības nometnē vai vairākās nedēļas nogalēs ilgākā laika periodā. Zemessardzes 2. Vidzemes brigāde regulāri organizē abu veidu apmācības. Tāpat brigādes zemessargi pamatapmācības kursu var apgūt kopā ar rezervistiem. Nākamais šāda veida kurss augustā notiks Nacionālo bruņoto spēku Kājnieku skolā, un tajā piedalīsies 28 2. Vidzemes brigādes zemessargi. 

Lai kļūtu par zemessargu, kandidātam jābūt Latvijas pilsonim vecumā no 18 līdz 55 gadiem ar valsts valodas zināšanām vismaz vidējā (B1) līmenī, atbilstošu veselības stāvokli un fizisko sagatavotību.

Lai pievienotos Zemessardzes 2. Vidzemes brigādei, zvanot uz 1811, spiediet ciparu “2” vai rakstiet esizemessargs@mil.lv. Papildu informācija par dienestu Zemessardzē www.esizemessargs.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI