DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. augustā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Skolotāji– atslēga jauniešu motivācijas veicināšanai par vēlēšanām

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Biedrība “Klubs “Māja” – Jaunatne vienotai Eiropai” 24. augustā Krustpils Kultūras centrā rīko īpašu semināru “Kā palīdzēt neapjukt vēlēšanu džungļos?” skolotājiem un jaunatnes darbiniekiem no visas Latvijas. Seminārs ir daļa no ilgtermiņa projekta “Izproti, iesaisties, lem!”, kura mērķis ir palielināt jauniešu politisko izglītību un iesaisti lēmumu pieņemšanas procesos.

Biedrības prezidente Benita Ozola uzskata, ka skolotāji un jaunatnes darbinieki ir būtiska atslēga jauniešu intereses veicināšanā par politiskajiem procesiem, tai skaitā arī vēlēšanām. Vēlēšanas ir mūsu visu kā Latvijas pilsoņu pienākums. Bēdīgi apzināties, ka tieši jaunieši, kuri būs nākamie Latvijas valsts veidotāji un lēmumu pieņēmēji, ir pasīvākā iedzīvotāju daļa, tādēļ ir nepieciešamas strādāt ar skolotājiem un jaunatnes darbiniekiem, kas ikdienā ir ciešā saskarsmē ar jaunieti un spēj viņu iedvesmot.

Pirms apmācībām tika izstrādāti īpaši metodiskie materiāli skolotājiem un jauniešiem par vēlēšanām. Jauniešiem būs pieejams buklets ar visu nepieciešamo informāciju par vēlēšanām – kas ir Saeimas vēlēšanas, kā neapjukt milzīgajā informācijas daudzumā un neiekrist populisma slazdā, kā aizpildīt vēlēšanu zīmi un vēl daudz cita noderīga informācija. Papildus bukletam tika izveidots arī animēts video par to, kādēļ jaunietim jādodas balsot. Savukārt, skolotājiem un jaunatnes darbiniekiem tika apkopotas vairāk kā 10 dažādas metodes un aktivitātes, ko implementēt stundu darbā vai dažādās ārpusskolas aktivitātēs, kas palīdzēs neformālā, jauniešiem interesantā veidā izskaidrot, kādēļ vēlēšanas ir būtiska demokrātiskas valsts sastāvdaļa un ko jaunieša balss spēj ietekmēt.

Seminārā jaunatnes darba eksperti dalīsies ieteikumos, kā motivēt jauniešus, kādēļ jauniešiem ir būtiski izprast politiku, prezentēs augstāk minētos metodiskos materiālus, dalīsies pieredzē, kā efektīvi metodes implementēt darbā ar jaunatni, kā arī katram klātienes dalībniekam tiks nodrošināta fiziska kopija ar visiem metodiskajiem materiāliem. Lai šo informāciju nodotu pēc iespējas plašākām interesentu lokam, tiks nodrošināta arī pasākuma tiešraide.

Pieteikties uz 24. augusta semināru var šeit: https://saite.lv/AIFapmacibas. Sīkāka informācija par projektu un citām aktivitātēm projekta sociālajos tīklos – Instagram un Facebook, kā arī mājaslapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI