DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Gada putna zīmējumu konkursā no 176 svīres zīmējumiem godalgoto vidū ir 18 darbi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Žūrijas balsojumā pirmo vietu ieguva Elīza Daniela Dzene.

Elīzas Danielas Dzenes zīmējums

Latvijas Ornitoloģijas biedrība Gada putna zīmējumu konkursā “Svīre pilsētā 2022” šogad saņēmusi 176 zīmējumus dažādās tehnikās no dažādiem Latvijas reģioniem. Žūrijas balsojumā izvēlēti 18 interesantākie svīres portretējumi, suminot to autorus četrās vecuma grupās.

Pirmskolas bērnu kategorijā (vecumā līdz sešiem gadiem) piedalījās 19 dalībnieki. Šajā kategorijā žūrijas balsojumā pirmā vieta ir piešķirta Elzai Pētersonei (6 gadi), otrā vieta – Mārai Jankavai (4), savukārt trešo vietu žūrijas vērtējumā par svīres portretējumiem ieguvušas trīs jaunās mākslinieces: Keita Rozenberga (6), Elīza Blumbaha (6) un Samanta Rudbaha (6).

Sākumskolas bērnu kategorijā (vecumā no 7 līdz 12 gadiem), kurā savus darbus konkursam iesniedza 113 dalībnieki, žūrijas balsojumā par izteiksmīgākajiem darbiem tika atzīti šie: pirmā vieta – Ancei Ērikai Ezeriņai (12) no Griķu pamatskolas; otrā vieta – Lienei Babulei (9) no Pamatskolas “Rīdze”; trešā vieta – Kristeram Šupstikam (8), Evelīnai Gaujai (12) no Baldones Mākslas skolas, Amandai Šupstikai (9), Robertam Būdam (11).

Jauniešu kategorijā (vecumā no 13 līdz 17 gadiem) piedalījās 27 dalībnieki. Žūrijas balsojumā pirmo vietu ieguva Elīza Daniela Dzene (15), otro vietu – Laura Vasiļevska (17), trešo vietu – Anete Čakša (15) un Jana Braška (16) no Griķu pamatskolas.

Savukārt pieaugušo kategorijā (vecumā no 18 gadiem), izvērtējot septiņpadsmit iesniegtos darbus, par spilgtākajiem žūrija balsojumā uzskatīja šos: pirmā vieta – Anna Lauva; otrā vieta – Daira Januša; trešā vieta Amanda Paupe-Balode.

Lai aicinātu sabiedrību mācīties sadzīvot ar putniem, kas izvēlējušies cilvēka mājokli arī par savējo, Latvijas Ornitoloģijas biedrība par 2022. gada putnu izvēlējusies svīri. Pirmo reizi kopš 1996. gada, gada putna gods ir piešķirts putnam, kura galvenā dzīvotne ir cilvēku apdzīvotās vietas – pilsētas un ciemi. Svīres ir viegli pamanāmas, jo bieži uzturas baros un lidojumā izdod skaļus saucienus “svīr” “svīr”. Lielāko daļu laika svīre pavada lidojumā – tā var lidojumā gan baroties, gan savākt materiālu ligzdai, gan pāroties un arī gulēt. Par saviem svīres novērojumiem ikviens aicināts ziņot portālā vai mobilajā lietotnē Dabasdati.lv. Gada putna akciju Latvijas Ornitoloģijas biedrība rīko jau 27. reizi.

Konkursā bija jāiesniedz jebkādā tehnikā veikts zīmējums, kurā attēlots 2022. gada putns ‒ svīre. Visi laureātu darbi ir apskatāmi vietnē www.lob.lv. Zīmējumu konkursu “Svīre pilsētā 2022” finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI