DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrija akreditē Polijas aizsardzības atašeju

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 25. jūlijā, darbam Latvijā Aizsardzības ministrija akreditēja Polijas aizsardzības atašeju pulkvedi Tadeušu Slomčevski (Tadeusz Słomczewski), kurš nomainīs līdzšinējo Polijas aizsardzības atašeju Latvijā pulkvedi Pjotru Pomazanu (Piotr Pomazany).

Pulkvedis T. Slomčevskis ir dienējis Polijas Nacionālās aizsardzības ministrijā, kā arī NATO Apvienoto spēku pavēlniecībā Brunsumā, Nīderlandē. Ieguvis maģistra grādu elektronikas zinātnē Polijas Militārajā tehnoloģiju akadēmijā (Military Academy of Technology) un absolvējis pēcdiploma studiju kursu Polijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā (National Defence Academy).

Pulkvedis P. Pomazans, kurš ieņēma Polijas aizsardzības atašeja Latvijā amatu kopš 2018. gada 26. aprīļa, šodien saņēma aizsardzības ministra apbalvojumu “Atzinības Goda zīme” par ieguldījumu Latvijas un Polijas sadarbības stiprināšanā aizsardzības jomā.

Pulkvedis T. Slomčevskis un pulkvedis P. Pomazans šodien arī tikās ar Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieku ģenerālmajoru Imantu Ziediņu un Zemessardzes štāba priekšnieku pulkvedi Viesturu Bubuci, lai pārrunātu Latvijas un Polijas bruņoto spēku turpmāko sadarbību.

Ārvalstu aizsardzības atašeju uzdevums ir veicināt un sekmēt divpusējo sadarbību starp pārstāvēto valsti un Latviju.

Latvijai ar Poliju ir ļoti laba sadarbība, jo abas valstis atrodas vienā reģionā un saskaras ar līdzīgiem drošības izaicinājumiem. Latvija augstu vērtē Polijas iesaisti Baltijas reģiona drošības stiprināšanā. Polija ir NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā dalībvalsts. Šobrīd Latvijā atrodas vairāk nekā 170 Polijas karavīri.

Tāpat Latvija un Polija īsteno ciešu sadarbību militāro mācību jomā.

Šogad maijā Latvijas Kara muzejā arī notika pirmā Latvijas - Polijas aizsardzības industrijas diena, lai veicinātu abu valstu aizsardzības nozares uzņēmumu sadarbību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI